Primera Divisió
Esports Futbol 05/04/2013

Manuel Llorente dimiteix com a president del València

El dirigent anuncia en una roda de premsa que deixa el club després de "comprendre que s'ha obert una nova etapa amb el nomenament de la nova Fundació"

Salvador Almenar
2 min
Manuel Llorente

ValènciaEl president del València Club de Futbol, Manuel Llorente, ha presentat aquest divendres la dimissió com a màxim mandatari del club. Aquesta decisió, que primer ha estat comunicada als membres del consell d'administració i al president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, l'ha anunciat en una roda de premsa en què Llorente ha assegurat que deixa el club "per deixar pas" i no "entorpir" la feina de la nova Fundació del València C. F.

"Després d'escoltar el discurs del nou president de la Fundació, entenc que som davant d'un nou escenari", ha dit Llorente. El fins fa uns minuts president del club ha explicat que deixa el càrrec perquè s'"obri una nova etapa" i per desmentir "tot el que s'ha dit en les darreres 48 hores sobre si volia aferrar-me al càrrec i fer un pols al nou patronat de la Fundació".

En una roda de premsa convocada d'urgència, Llorente s'ha mostrat emocionat en comunicar la seva decisió. En un breu discurs, Manuel Llorente ha assegurat que marxa "amb la consciència de la feina ben feta" i amb la satisfacció d'"haver aconseguit un club que està (econòmicament) molt millor que el 7 de juny del 2009" quan Llorente va assumir la presidència del club.

Llorente ha defensat la seva gestió al capdavant del València. Així, ha repassat l'evolució esportiva i social del club sota la seva presidència. "El club ara és respectat en les institucions futbolístiques d'Europa, un club que fins fa uns mesos era el vuitè en la classificació de la UEFA. Un club que encara està en una situació econòmica delicada però que amb la feina de tothom s'aconseguirà millorar", ha assenyalat.

"Crec que hauria de reconèixer-se aquesta gestió. El València mai havia jugat tres lligues de Campions seguides, feia molt de temps que el València no tenia tres temporades amb el seu compte de resultats equilibrats i presentant beneficis", ha afegit. En el terreny esportiu ha dit que agraeix "la comprensió que ha tingut l'afició perquè hem hagut de vendre els jugadors importants per poder equilibrar els comptes del club".

La intervenció de Manuel Llorente ha acabat amb el "desig de tot cor" que tant la Fundació com el València "puguin resoldre tots els problemes" i tots els aficionats valencianistes "puguin gaudir d'un sentiment que és infinit". "Amunt València!", ha cridat Llorente, visiblement emocionat.

La renúncia al càrrec de Manuel Llorente arriba dies després que la Fundació del València Club de Futbol ha renovat bona part dels patrons i ha nomenat Federico Varona nou president de l'entitat. Varona és un home de confiança del govern valencià i serà l'encarregat de negociar amb Bankia els venciments del crèdit concedit el 2009 per aquesta entitat a la Fundació del València per poder, així, acudir a l'ampliació de capital i aconseguir el 70% de les accions del club.

La Fundació del València no ha pogut fer front al pagament de 4,8 milions d'euros d'interessos derivats del crèdit de 75 milions concedit el 2009. El govern valencià va haver de pagar aquesta quantitat per ser l'avalista del préstec, però una resolució judicial del mes de març anul·lava l'obligació de respondre a aquesta obligació. Ara la Fundació ha de trobar les possibles solucions per poder fer front al venciment del 27 d'agost.

stats