Esports 04/11/2020

Operen amb èxit Maradona d'un hematoma subdural

L'argentí va ser ingressat dilluns en un hospital a causa d'una anèmia i una baixada anímica

Ara
2 min
Maradona revela que té tres fills a Cuba i que els reconeixerà

BarcelonaL'entrenador de Gimnasia y Esgrima La Plata, Diego Maradona, ha estat operat aquest dimarts a la nit d'un hematoma subdural que els metges li van detectar durant una revisió. De fet, l'argentí estava ingressat a l'hospital des de dilluns per una anèmia i una "baixada anímica".

"Un cop ha acabat l'operació, la primera avaluació és que ha sigut un èxit i s'ha pogut extreure el coàgul", ha dit una font mèdica a Efe. El metge que ha operat l'argentí, Leopoldo Luque, ha indicat que ha fet la cirurgia –que ha durat una hora– "al costat d'un equip de diversos neurocirurgians de renom". "El Diego ha reaccionat molt bé, està despert. Està tot molt bé. El Diego està controlat, té un drenatge que li retirarem al llarg del matí, però ha anat tot molt bé ", ha explicat en roda de premsa.

Luque va explicar dilluns que Maradona havia estat ingressat perquè havia tingut "una setmana complicada emocionalment, amb molta pressió", fet que li havia provocat una baixada anímica que li havia afectat l'alimentació.

Per a Luque, Maradona "pot estar deu mil vegades millor" i la decisió d'ingressar-lo va ser consensuada. "Portar-lo aquí l'ajuda a millorar. Jo li vaig dir: «Che, Diego, fes la bossa, anem a una clínica per millorar una mica i estar millor» i després de negar-s'hi una mica em va dir: «D'acord, anem-hi»".

Luque va remarcar dilluns que Maradona "és un pacient d'edat amb moltes pressions a la seva vida". "És molt difícil ser Maradona. Jo crec que el Diego és algú que pren decisions constantment. Ell no està aquí perquè l'hagi portat jo, està aquí perquè va voler venir", va indicar Luque, que va negar que Maradona estigui contagiat de coronavirus.

Els metges de Maradona han explicat en els últims mesos que, a més de tenir antecedents de cardiologia, ser hipertens i haver sigut operat del genoll dret el 2019, Maradona pateix insomni. En els últims mesos havia baixat de pes i s'havia tornat a sotmetre a exercicis per recuperar-se de l'operació al genoll dret.

stats