Mundial
Esports  /  Futbol 09/07/2014

"Massacre, vexació i vergonya", els qualificatius de la premsa brasilera a l'eliminació de la 'canarinha'

Els diaris esportius del Brasil no tapen el desastre de la 'seleção' i es mostren molt durs en els seus titulars

N.a.
2 min
Portada digital del diari brasiler 'Folha de São Paulo'

Barcelona"Massacre", "vexació" o "vergonya" són alguns dels qualificatius amb què la premsa del Brasil ha definit la duríssima eliminació de la 'seleção' davant Alemanya per 1-7.

'Folha de São Paulo' destaca a la portada de l'edició impresa que la selecció "pateix la pitjor derrota de la història". També parla de "vexació" i fins i tot diu que el país "reviu el trauma del 1950, quan la selecció va perdre el Mundial 2 a 1 contra l'Uruguai. A l'edició digital parla de 'Mineiraço' i lamenta que el Brasil hagi sigut "novament humiliat" en el seu intent "de guanyar un Mundial a casa".

portada folha sao paulo brasil 9 juliol 2014

"El somni de l'hexa es converteix en un malson" obre la portada del diari 'Agora', amb els jugadors alemanys celebrant el seu joc a la fotografia de portada. El diari fins i tot parla de "crueltat".

portada agora brasil 9 juliol 2014

L''Extra', per la seva banda, és molt més sarcàstic. "Felicitats", diu a portada, "Als vice-campions del 195, que sempre van ser acusats de la major vexació del futbol brasiler. Ahir vam saber què és la vexació de veritat", afegeix al subtítol.

portada extra brasil 9 juliol 2014

El 'Correio Braziliense' insisteix amb la vexació i diu a portada que és "per a l'eternitat".

portada correio braziliense brasil 9 juliol 2014

El diari esportiu 'O Globo' obre en portada de la seva edició digital amb un duríssim titular: "Massacre alemanya i la vexació més gran de la història del Brasil". Al subtítol es lamenten dels "molts errors" de l'equip, que ha sigut "dominat totalment i ha deixat en profunda tristesa els aficionats".

La portada digital del diari brasiler 'O Globo'

'Lance' manté el to dur i parla de la "vergonya més gran de la història", mentre que 'Estadão' utilitza l'expressió "humiliació històrica" en la màxima golejada encaixada per la selecció brasilera. En la crònica, el diari comença preguntant-se què hauria passat si Neymar no hagués estat lesionat, Thiago Silva sancionat i Scolari hagués triat altres futbolistes per jugar.

I potser una de les portades més contundents, sense dubte la més negra, és la del diari de Salvador de Bahia 'A tarde', que ha convertit la seva primera plana en una esquela (o làpida) gegant en què diu: "Aquí descansa el somni de la sisena en el 2014... mort de vergonya".

a tarde portada
stats