Les llàgrimes de Lewandowski i el «'gilipolles'» de Luis Enrique: els apunts del Mundial de la vergonya (dia 7)

França es converteix en la primera selecció classificada i Messi rescata l'Argentina contra Mèxic

3 min
Lewandowski ha marcat el seu primer gol a un Mundial

BarcelonaMés enllà del partit del dia, que ha enfrontat l'Argentina i Mèxic amb victòria per als de Leo Messi, la setena jornada del Mundial de la vergonya ha deixat la classificació de França, les llàgrimes d'un Lewandowski que per fi s'ha estrenat en una Copa del Món com a golejador, i la sorprenent revelació de Luis Enrique a la prèvia del partit d'Espanya contra Alemanya.

El primer gol de Lewandowski

Robert Lewandowski s'ha fet un fart de marcar gols a la seva carrera esportiva. Més de 600. Però mai havia anotat en un Mundial. Per això, la segona diana del Polònia - Aràbia Saudita, que ha fet Lewandowski aprofitant un error de la defensa, ha sigut tan especial. El davanter del Barça ho ha celebrat amb els companys i s'ha deixat caure a terra, fet un mar de llàgrimes, emocionat. A més a més, amb la victòria han fet un pas de gegant per ser als vuitens de final.

Mbappé il·lumina França

Dinamarca havia sigut un os dur de rosegar per a França, en els últims partits. Un empat i dues victòries daneses eren els precedents directes, i la història s'hauria pogut repetir perfectament perquè l'equip de Kasper Hjulmand ha posat contra les cordes el de Didier Deschamps. Però aquesta vegada Mbappé ha sigut decisiu. El davanter franquícia del París Saint-Germain s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha fet els dos gols que han servit perquè França guanyés i s'assegurés un lloc als vuitens de final. El blaugrana Andreas Christensen ha anotat un gol per empatar momentàniament el partit, que ha acabat sent insuficient. França ja és a vuitens i Dinamarca es jugarà les garrofes contra Austràlia en l'última jornada.

Austràlia anima el grup D

Un solitari gol de Mitchell Duke, el davanter centre d'Austràlia, ha permès que el conjunt oceànic sumi la primera victòria en el Mundial i mantingui ben vives les opcions de classificar-se per als vuitens de final. El rival, Tunísia, queda contra les cordes, última de grup, i obligada a guanyar França en l'última jornada per aspirar a classificar-se. En canvi, Austràlia, que suma tres punts, en té prou empatant contra Dinamarca per ser a vuitens.

Messi, sempre Messi

L'Argentina havia fet figa en la jornada inaugural i molts ja la volien enterrar. Però sempre s'ha de donar una segona oportunitat a una selecció que està liderada per Leo Messi. El partit contra Mèxic no ha sigut res de l'altre món. Més nervis i tensió que joc ofensiu i vistós. Però, ja ho sabem, el que compta és el resultat. I l'albiceleste ha fet els deures. Patint, això sí. Leo Messi, quan el partit semblava encallat, s'ha encarregat de desllorigar-lo amb una rematada des de la frontal de l'àrea que ha recordat aquell gol que va marcar amb el Barça a la final de la Champions de Wembley. Enzo Fernández ha sentenciat amb una diana igualment brillant: una rosca a l'escaire.

Leo Messi

Luis Enrique: "Soc així de 'gilipolles'"

La selecció espanyola, després d'un gran debut contra Costa Rica (7-0), té un partit de molta més exigència aquest diumenge. A la prèvia, Luis Enrique, que sap que els seus jugadors poden deixar-se portar per l'eufòria, ha reconegut que aquesta sensació triomfal no va amb ell i que no l'ajuda a preparar els partits. "Encara que sembli curiós em sento molt millor gestionant problemes. Soc així de gilipolles. Estic més còmode quan cal aixecar la moral d'un equip, per buscar que treguin el caràcter, la seva essència... em surt la meva vena asturiana", deia el tècnic de la roja. "Al llarg de la meva carrera com a entrenador he tingut moments durs, que és quan surt el nervi. Quan soc jo de veritat és en les dificultats". Ja veurem, després de l'Espanya-Alemanya, quina versió de Lucho ens trobem.

Luis Enrique en roda de premsa
stats