26/11/2022

El millor truc de Leo Messi

2 min
Leo Messi, celebrant el seu gol amb l'Argentina contra Mèxic

Des que Leo Messi se'n va anar, al Barça l'han eliminat dos anys consecutius a la fase de grups de la Champions. A qui assegura que l'argentí està sobrevalorat, que és un engany, cal recordar-li això. El Barça guanyava molts partits perquè apareixia el Leo. Ni tàctica, ni pissarra, ni quadrat, ni rombe. Una falta a la frontal de l'àrea, una jugada aïllada, una pilota absurda... per més apàtic que semblés, per molt absent, per poc participatiu que estigués, podia ser suficient.

L'engany, el truc de Messi, continua tenint efecte. Perquè l'Argentina havia arribat a Qatar com una de les candidates al títol només perquè hi és ell. Va perdre el primer partit contra l'Aràbia Saudita i aquest dissabte, contra Mèxic, sense jugar absolutament a res, ell ho ha tornat a arreglar. Continuen vius gràcies a ell tot i que l'únic que ha fet ha estat el gol en la segona part.

En el primer partit que semblava, de veritat, per ambient, digne d'un Mundial li ha faltat el més important: futbol. L'Argentina i Mèxic han fet una primera part horrorosa, espantosa. Amb un joc travat, ple d'imprecisions, sense idees i amb cinc canvis respecte del debut contra l'Aràbia Saudita –inclosos tres dels quatre defenses–, els de Scaloni han sortit plans, sense ànima. A Messi ni se l'ha vist. A la segona part com a mínim semblaven tenir pols i els crits de l'estrella, aquest "Vamos, vamos" dirigit a la graderia i als seus companys després de marcar el gol, ens han tret de la letargia.

¿N'hi haurà prou amb Messi perquè l'Argentina arribi lluny a Qatar? Ho dubto, de debò. Perquè igual com li va passar al Barça en els últims anys, per molt bo i genial que sigui, per molt que pugui decidir un partit solet, al final fa falta alguna cosa més quan el rival és de nivell i no un equip mediocre com Mèxic. El principal engany de Messi és fer-nos creure que la seva sola presència pot obrar el miracle i que al seu voltant no fa falta res més que algú que li passi la pilota. L'Argentina del 86, amb un Maradona estratosfèric, era infinitament millor que la d'ara, no hi ha comparació possible. Però Messi continuarà burlant la lògica i la raó. Perquè ell és ell. El mag, el geni, el que sap fer el truc millor i més vegades que ningú sense que l'hi endevinin. L'Argentina continua viva gràcies a Messi. I això ja és molt.

stats