Futbol
Esports Futbol 24/02/2023

"No negaré que estem interessats en incorporar Messi i Busquets"

Phil Neville, l'entrenador de l'Inter de Miami, equip presidit per David Beckham, segueix de prop els dos jugadors, que acaben contracte aquest any

Aleix González
3 min
Leo Messi i Sergio Busquets fent exercicis d’escalfament al Camp Nou.

BarcelonaL'entrenador de l'Inter de Miami, Phil Neville, ha deixat clares les seves intencions de fitxar dos dels millors jugadors de la història del Barça, Lionel Messi i Sergio Busquets. En una entrevista al diari anglès The Times, el tècnic torna a relacionar l'argentí i l'actual capità blaugrana amb aquest club de la MLS. Tots dos acaben contracte aquest 30 de juny. La lliga nord-americana comença aquest cap de setmana, segons l’any natural. El mercat de fitxatges, però, es manté obert fins al 24 d’abril, un marge que dona esperances a Neville. "No negaré que hi estem interessats, per al club i la lliga seria un canvi radical", diu Neville. L’Inter de Miami ja ha tingut en nòmina jugadors que compleixen la fórmula de Messi o Busquets, com són els casos de l'exmadridista Gonzalo Higuaín o Blaise Matuidi, campió del món amb França el 2018.

Leo Messi, en negociacions amb el PSG

Durant les últimes setmanes, mitjans com el Marca o L'Équipe ja han informat que és possible que Messi no renovi amb el PSG. L’aventura de l'argentí per terres franceses sembla que no té un final clar, com a mínim de moment. Això fa que se li obrin diversos camins, fins i tot el de tornar al Barça, club del qual va sortir per la porta del darrere l'estiu del 2021. En aquest sentit, aquesta setmana, el programa Tot Costa de Catalunya Ràdio explicava que el pare i representant del jugador, Jorge Messi, es va reunir amb el president blaugrana, Joan Laporta, per acostar posicions després que la relació entre el club i l'entorn del futbolista es deteriorés, tal com demostren les declaracions de fa uns dies del seu germà Matías. El principal inconvenient de l’arribada de l’argentí al Camp Nou, però, segueix sent el mateix que quan va marxar: el límit salarial.  

Amb aquesta situació, Messi, que al juny farà 36 anys, pot buscar altres sortides, com la de la MLS. La lliga estatunidenca ja ha temptat l’argentí en altres ocasions, i és un reclam per als jugadors que veuen l’ocàs de la seva carrera cada vegada més a prop. "Si Messi arriba als EUA, seria el fitxatge més important de la història del futbol en aquest país", explicava Phil Neville en una entrevista amb el mitjà The Athletic.  

Sergio Busquets encara no s’ha pronunciat

El capità del Barça, que va tornar a jugar ahir després de lesió, encara no ha fet cap declaració respecte a la seva intenció de quedar-se o no a Barcelona. Les seves opcions futures, a diferència de Messi, es redueixen a dues: renovar com a blaugrana un any més o marxar a l’Inter de Miami. Aquesta segona opció ja ressona amb força fa uns mesos. A finals de novembre, la Cadena Cope anunciava que Busquets ja tenia la decisió presa al 100%, en el que seria l’últim gran contracte en la carrera del futbolista de Badia del Vallès. L’entrenador blaugrana, Xavi Hernández, deixava clar fa dues setmanes que ell i el club ja li havien fet saber a Busquets la seva disposició a renovar-lo. "És un jugador importantíssim per a nosaltres, però serà ell qui decideixi", remarcava el de Terrassa.

Davant de Messi i Busquets s’obren diverses possibilitats. Sens dubte, la més atractiva per a l’aficionat blaugrana seria veure’ls junts un any més, en una espècie de Last dance. El que sembla clar és que, tard o d’hora, l’interès de la MLS acabarà prevalent en dos jugadors que ja arriben al final de les seves carreres. 

 

stats