16/11/2021

Una nova presa de pèl amb el futbol femení

2 min
Les jugadores de la Reial Societat, tapant-se el logo de la RFEF

BarcelonaLa tercera vaga en tres anys al futbol femení s’acosta. El detonant, la sanció rebuda pel Llevant, la Reial Societat i el Vila-real d’uns quants milers d’euros i tres punts a la classificació per no haver portat a la samarreta el logo de la Federació Espanyola. Així funciona el poder, en aquest país. Quan et toquen l’orgull, actues durament. Quan no t’interessa, mires cap a una altra banda. En lloc de seguir buscant acords i solucions per garantir que la Lliga sigui 100% professional, com es va prometre, i que tots els partits es puguin veure per televisió, prefereixen posar-se durs perquè no hi ha el logo. Quin pecat, no portar el logo de la Federació, oi? Obligades a portar-lo, aquesta última jornada se'l van tapar amb la mà abans del partit.

La sanció, segons la Federació, arriba per no haver respectat el punt del reglament referent a "l’incompliment conscient i reiterat d'ordres, instruccions, acords i obligacions reglamentàries" sobre l’uniforme. Un ordeno y mando de manual, una rebequeria de senyors tancats en un despatx enfadats perquè un grup de jugadores decideixen desafiar-les sense portar un logo petit a la màniga. Una presa de pèl, vaja. Mentre un grup de senyors es baralla, entre la Lliga, la RFEF i els clubs, segueixen sense arribar els estatus promesos per crear una lliga professional tal com Déu mana. I nosaltres seguim sense poder veure alguns partits del Barça per televisió. Mentre els senyors de la Federació persegueixen tres clubs que fa anys que aposten per l’equip femení de manera decidida, als despatxos permeten que tiri endavant la gran vergonya del Rayo Vallecano, en què les jugadores han de treure com poden les seves companyes lesionades del terreny de joc perquè el club madrileny no paga un cos mèdic en condicions. Per sort, les massatgistes de l’Athletic de Bilbao van ajudar la xilena Camila Sáez, la jugadora lesionada, en un gest de solidaritat.

És una qüestió de prioritats. Decidir si la prioritat és garantir una competició 100% professional, seriosa. Creure’s de veritat aquest torneig. En lloc d’ajudar, la RFEF es fa l’ofesa perquè no hi ha el logo a la samarreta. Alterant així la competició que hauria de cuidar, traient tres punts a uns equips per una cosa que en el fons no és tan important. El que és important és entendre per quina raó tantes jugadores no se senten representades per un logo. Entendre per quina raó estan disposades a iniciar una tercera vaga al futbol femení. Fer un discurs afirmant que et creus el futbol femení queda molt bé, però el que cal és dialogar, creure de veritat en el projecte. Aconseguir que un dia les jugadores se sentien representades de veritat pels logos de la Federació i la Lliga.

stats