Futbol

Pochettino fa equilibris: elogis al Madrid i felicitat al Tottenham

La presentació d'un llibre coincideix amb els rumors que el situen entre els preferits de Florentino

"Jo vull parlar de realitats, de coses que es poden tocar. Parlar de suposicions no és bo per a ningú". Tot i que ho ha intentat, Mauricio Pochettino no ha pogut evitar que el nom del Reial Madrid monopolitzés la presentació del llibre de Guillem Balagué 'Un mundo nuevo. Diario íntimo de Pochettino en Londres'. Ha sigut, de fet, el gran reclam d'un acte que ha aixecat una gran expectació mediàtica amb l'actual entrenador del Tottenham, a qui la premsa madrilenya situa en el primer lloc de la llista de substituts de Florentino Pérez després de l'adeu precipitat de Zinedine Zidane.

Ha sigut inevitable interpretar amb doble sentit cadascuna de les seves respostes a la Casa del Llibre. "El futbol et posa situacions que de vegades no esperes", ha dit, i ha alimentat els rumors que ja el situen al Bernabéu la temporada que ve. Però Pochettino no ha perdut de vista en cap moment el seu vincle amb el Tottenham ni la seva realitat d'entrenador. Només d'entrenador. "Jo només intento donar als futbolistes les millors eines per interpretar el futbol, la resta de coses no estan a les meves mans", ha insistit.

Han arribat més preguntes del Madrid i ha crescut la necessitat de fer malabars per acontentar tothom: "El Reial Madrid ha guanyat quatre Champions en els últims cinc anys, i tres seguides. Zidane té un mèrit enorme, soc un gran admirador seu. Però estem parlant dels millors futbolistes del món, d'una plantilla que és capaç de guanyar tres cops seguits a Europa, d'un dels millors equips de la història. Qui pensa que cal ser valent per fer-se càrrec d'una plantilla així? Potser pensaria tot el contrari", ha respost quan se li ha demanat per la valentia que, en el seu dia, va tenir per fer les maletes rumb a Anglaterra, quan encara no dominava l'idioma.

I ha tornat a mirar cap a la seva realitat a Londres. "Estic en un projecte espectacular, vaig renovar per cinc anys fa uns dies. Soc feliç, estic content que, després de quatre temporades, la gent continuï satisfeta amb mi al Tottenham, que no és poca cosa", ha aclarit. Ha repetit diversos cops que té un "compromís" a Londres, on és "feliç". "Relaxem-nos, que flueixi i gaudim d'aquest moment. Després, ja passarà el que hagi de passar". I pot passar que continuï al Tottenham o que torni a la lliga espanyola per dirigir el Reial Madrid.