Brasil 2014
Esports Futbol 23/02/2014

Arrestats 230 manifestants al Brasil per protestes contra el Mundial

Ha estat el major nombre d'arrestos en una única manifestació, des que el juny passat va començar una onada de protestes a tot Brasil

Efe
1 min

Sao PauloLa policia brasilera ha posat en llibertat els 230 manifestants detinguts en una protesta realitzada aquest dissabte a Sao Paulo contra l'organització del Mundial de futbol de 2014, segons han informat aquest diumenge fonts oficials del govern.

Aquest va ser el major nombre d'arrestos practicats durant una única manifestació, des que el juny passat va començar una onada de protestes a tot Brasil, que en la seva gran majoria han tingut com a objectiu demanar millores en els serveis públics.

A la marxa es van registrar alguns alderulls, ja que diversos participants van trencar els vidres de sucursals bancàries i botigues, a més de danyar cabines telefòniques i enfrontar-se amb els policies. Vuit persones van resultar ferides lleus, cinc policies, dos manifestants i un periodista, segons un recompte de la policia militaritzada.

Per dispersar la marxa, la policia va utilitzar gasos lacrimògens i després va arrestar a 230 sospitosos d'haver participat en els actes de vandalisme que, d'acord amb la Secretaria de Seguretat regional, van ser posats en llibertat entre la matinada i aquest diumenge al matí.

La policia militaritzada va utilitzar per primera vegada un batalló d'agents especialitzat en arts marcials per reduir els agitadors sense necessitat d'utilitzar armes.

stats