Espanyol
Esports Futbol 01/09/2015

Pape Diop, un migcentre més per a l'Espanyol: "Sé que hi ha competència, però jo volia jugar aquí"

L'Espanyol considera que aquest fitxatge era "una oportunitat de mercat" malgrat l''overbooking' que reconeix que hi ha en la posició del mig del camp

Natalia Arroyo
2 min
Joan Collet, Pape Diop i Òscar Perarnau / ARA

Cornellà de LlobregatFitxat en l'últim dia del mercat, el migcampista Pape Diop ha sigut presentat aquest dimarts com a nou futbolista de l'Espanyol, amb qui s'ha compromès per a les pròximes tres temporades. Les negociacions feia setmanes que duraven i havien mantingut el jugador entrenant en solitari a Barcelona, a l'espera de tancar un acord que s'ha allargat gairebé un mes. "És el que tocava. Jo sabia que el club estava fent el que podia i que havia d'esperar. El més important per a mi era ser aquí", ha dit amb tranquil·litat l'ex del Llevant.

Diop creu que el seu pas per l'Espanyol, un club que "sempre" li ha agradat, serà un pas important en la seva carrera. El senegalès, però, ho tindrà difícil per consolidar-se com a migcentre, la seva posició més natural, perquè és una demarcació on Sergio González ja té Cañas, Abraham, Javi López i altres alternatives com Víctor Sánchez o Joan Jordan. "També ha jugat d'interior ofensiu o mitjapunta amb la seva selecció; per tant, oferirà polivalència al mig del camp", ha apuntat el secretari tècnic Òscar Perarnau, que ha insistit que tot s'ha pactat amb l'entrenador. "Jo sóc aquí per intentar jugar i créixer com a jugador. Sé que hi ha competència, però estic tranquil", ha afirmat Diop.

Joan Collet, també present en l'acte, ha reconegut que justament per aquest 'overbooking' al mig del camp es va valorar la possibilitat de cedir el futbolista a Las Palmas, una opció que no desagradava al futbolista sempre que acabés tornant al club. "Però esportivament es va acabar preferint que el jugador es quedés aquí", ha dit el president, que ha afegit que l'excés de fitxes al primer equip també va dificultar l'aclariment de la situació.

Òscar Perarnau ha definit el fitxatge com "una oportunitat de mercat" que el club havia d'aprofitar, malgrat que la posició ja estava ben coberta. "Si s'ha allargat la contractació era perquè vam anar tenint altres prioritats, com reforçar la línia d'atac i la de central, i havíem de resoldre l'excés de llicències al primer equip", ha explicat el secretari tècnic, després de detallar les diferents possibilitats que es van anar estudiant per encaixar les peces al gust del tècnic.

Amb tot, Pape Diop és la vuitena incorporació de l'entitat, que celebra la confiança que han mostrat pel club els diversos jugadors. "Ens omple d'orgull que tots els fitxatges ens hagin triat, tenint com tenien altres ofertes. Estem molt contents", ha sentenciat Collet.

stats