FUTBOL
Esports Futbol 20/11/2018

"Aquest any no es jugarà un partit a Miami"

Tebas segueix defensant el Girona-Barça de Miami malgrat la oposició de jugadors i la Federació

Ara
2 min
El president de l'Associació de futbolistes: "Aquest any no es jugarà un partit Miami"

BarcelonaEl president de la Lliga Espanyola, Javier Tebas, segueix decidit a veure jugant-se a Miami el partit entre el Girona i el Barça, del proper 27 de gener, malgrat tenir, hores d’ara, només el permís dels dos clubs per fer-ho. Els altres actors necessaris per poder portar per primer cop en la història del futbol europeu un partit de lliga a un altre continent, segueixen oposant-se a un projecte que s’ha anunciat aquests dies a la ciutat de Florida, amb anuncis a la premsa exigint que es pugui veure aquest derbi català a Miami, tal com han signat els clubs i la lliga amb una empresa local, Relevent.

De fet, els encarregats de la Lliga de futbol professional tenen la infraestructura llesta, amb detalls com els hotels reservats, estadi i camps d’entrenament llestos per si arriben els permisos. Però a manca de dos mesos, el principal opositor al projecte, la Federació Espanyola de futbol (RFEF), segueix sense canviar d’opinió tot i que Tebas ha arribat a amenaçar en anar a la justícia si cal. A més de Luis Rubiales, president de la RFEF, tampoc canvia d’opinió l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE).

Ahir, el seu president David Aganzo va descartar que el partit Girona-Barcelona s’acabi jugant a Miami. “L’any vinent, amb un consens de tothom, sí que pot ser possible, però aquest no es jugarà als Estats Units” va dir, referint-se a la propera temporada 2019/20. Després de l’acte d’homenatge als esportistes olímpics del 1980 que va celebrar ahir el Comitè Olímpic Espanyol (COE), Aganzo va assegurar que, per adoptar una decisió d’aquesta mena, hi ha d’haver un “consens entre totes les entitats. Si algun dia s’ha de jugar a fora o no, ho hem de decidir entre tots”. En aquest sentit, el president de l’AFE va recordar que tant la UEFA com la FIFA i la Reial Federació Espanyola de Futbol, a més dels futbolistes, són contraris a jugar el Girona-Barça a Miami. “Amb això no estic dient que s’hagi de fer l’any vinent –ha afegit–, el que estic dient és que en una decisió tan important com ara portar un partit a Miami han d’aparèixer moltes parts. Ara mateix és inviable” va dir un Aganzo que ha negociat amb Tebas, a diferència de Rubiales.

També va dir la seva el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, qui va recordar que “l’única manera per fer-ho és obtenir l’acord de les dues federacions, la del país que organitza el partit i la del país que en serà seu, i les dues confederacions”. Tant la UEFA europea com la CONCACAF americana han de donar permís a la Lliga espanyola per jugar a Miami. Permís que tampoc ha arribat, de moment.e

stats