ESPANYOL
Esports Futbol 25/08/2015

El president de l'Espanyol s'ofereix a fer una classe d'història del club periquito a Oriol Junqueras

El president d'ERC diu a RAC1 que l'Espanyol vesteix de blanc-i-blau perquè està vinculat a la monarquia i Joan Collet li recorda que ells llueixen aquests colors des del 1910, quan els socis van escollir els colors del blasó de Roger de Llúria

Ara
2 min
Collet dóna explicacions pel descens de socis del club

BarcelonaEl president de l'Espanyol, Joan Collet, ha publicat aquest dimarts una carta oberta a la web del club periquito adreçada a Oriol Junqueras, després que el president d'ERC expliqués aquest dilluns a 'El món a RAC1' per què el Barça i l'Espanyol vesteixen amb els colors blau i grana el primer i blanc i blau el segon.

Segons va explicar Junqueras, l'Espanyol vesteix de blanc i blau perquè tots els equips que estan vinculats a la casa reial espanyola acostumen a vestir amb els seus colors, que són el blanc i el blau. Collet assegura que Junqueras va "errar completament en el relat de l’origen dels colors blanc-i-blaus del RCD Espanyol de Barcelona". "Comprenc perfectament que, malgrat la teva condició de notable historiador, l’àmbit del futbol no sigui precisament una especialitat que dominis tant com d’altres àmbits de la història. En aquest sentit, et convido a venir al nostre estadi, i, de la mà de documentació històrica i fets contrastats, poder conèixer la vertadera història sobre l’origen del nostre club i els nostres colors", diu Collet.

"Ahir et vas equivocar", apunta Collet a Junqueras, i afegeix: "M’ofereixo a fer-te una classe d’història sobre el RCD Espanyol. Ep!, de franc. I amb tota cordialitat. He tingut la sort d’haver après de grans estudiosos del nostre passat com Segura Palomares, Puyaltó o Fanlo. Espero que, malgrat la teva complicada agenda de líder polític i representant públic, puguis acceptar la invitació i et rebrem encantats".

L'explicació del perquè l'Espanyol llueix els colors blanc i blau

Collet fa un petit apunt històric per dir a Junqueras que l'Espanyol vesteix els colors blanc i blau des del 1910 o que el primer color que van lluir va ser el groc. "L’explicació, ben senzilla: un dels primers directius disposava de tela d'aquest color en el seu negoci tèxtil. I, esclar, se'n va aprofitar". Però quan la tela es va esgotar, l'Espanyol va passar a vestir amb "samarreta blanca, faixa blava i pantalons negres i també, més tard, el groc i el vermell".

"Ja el 1910, en concret en l’Assemblea del 20 de febrer, els socis van escollir les indumentàries de blanc i blau, colors del blasó de Roger de Llúria, almirall que servia amb lleialtat la corona catalanoaragonesa. Des d’aleshores sempre hem lluït aquests colors. Per tant, lamentem haver de contradir-te però que l’Espanyol vesteixi de blanc-i-blau no té absolutament cap relació amb la concessió del títol de reial per part de Sa Majestat Alfons XIII, concedit al club posteriorment, exactament el 24 d’abril del 1912, com vares apuntar erràticament".

Junqueras, a través de Twitter, ha respost a la invitació de Collet i li ha dit que estarà "encantat d'acceptar la seva invitació". El president d'ERC ha afegit que "escoltar i aprendre és quelcom irrenunciable".

L'Espanyol ha respost al tuit de Junqueras: "Ja entenem que vénen setmanes de molta feina per a tots els representants públics, però ja saps on ens pots trobar".

stats