FUTBOL
Esports Futbol 08/03/2014

El València vol acostar-se a Europa i l'Athletic Club, consolidar la seva quarta posició

El tècnic de l'equip basc Ernesto Valverde s'enfrontarà a Mestalla al seu antic equip (21 hores, Canal+ 1)

Efe
2 min
L'entrenador de l'Athletic Club de Bilbao, Ernesto Valverde i el migcampista de l'equip bilbaí, Iker Muniain / EFE / Alfredo Aldai

ValènciaValència i Athletic Club es mesuren aquest diumenge a Mestalla (21 hores, Canal+ 1), amb quinze punts d'avantatge per a l'equip basc, en un xoc on els locals necessiten guanyar per no allunyar-se dels llocs de Lliga Europa i l'Athletic se li presenta una bona oportunitat per consolidar-se en la quarta posició.

El partit estarà marcat per la presència del tècnic Ernesto Valverde a la banqueta de l'equip basc, a la qual va arribar al principi de l'actual temporada després de renunciar a la possibilitat de seguir al València, equip al qual va entrenar en la segona meitat de l'última campanya. No s'espera una bona rebuda per Valverde a Mestalla, tot i que l'equip va millorar molt a les seves ordres i va estar a punt d'aconseguir la classificació per a la Lliga de Campions.

El València arriba al partit després d'haver vist interrompuda diumenge passat davant el Rayo Vallecano la línia ascendent que l'ha caracteritzat des de l'arribada del tècnic argentí Juan Antonio Pizzi a la seva banqueta, mentre que l'Athletic únicament ha vist enfosquida la seva bona segon volta per la derrota a casa davant el RCD Espanyol.

Pel que fa al conjunt valencià, sembla segura la tornada a l'equip el centre del camp titular en les últimes setmanes format per Parejo i Javi Fuego, que no van jugar en la derrota de Vallecas per sanció i lesió, respectivament. Una altra de les novetats serà la presència al lateral dret del portuguès Joao Pereira, Antonio Barragán està sancionat. Senderisme i Mathieu com a centrals i Bernat a l'esquerra.

L'Athletic Club viatja amb la intenció d'afiançar-se el quart lloc de la taula. Sortir enfortit de la doble sortida consecutiva que té a la Comunitat Valenciana, aquest diumenge per enfrontar-se al València i en la següent jornada al Vila-real a El Madrigal, és claur per l'equip bilbaí per plasmar definitivament les moltes opcions d'entrar a Lliga de Campions a final de temporada.

Amb els seus perseguidors immediats, Vila-real i Reial Societat, a 6 i 7 punts, i amb altres equips als quals encara considera rivals, Sevilla i València, a 12 i 15, respectivament; l'Athletic pretén seguir amb la velocitat de creure que està fent un dels seus millors cursos de lliga de l'últim quart de segle.

Aquesta bona trajectòria està basada fonamentalment en un enorme treball col·lectiu en la pressió al rival i en infinitat d'arribades a l'àrea contrària. Una manera de jugar que perfecciona a cada jornada que passa i en què comença a comptar amb brillantor i gols d'una davantera que potser era la menys afinada de totes les línies des de l'inici de la temporada.

Amb aquest estil, liderat per Carlos Gurpegui i Aymeric Laporte al centre de la defensa i Ander Iturraspe i Mikel Rico al centre del camp, l'Athletic ha sumat 17 dels 36 punts que ha disputat a domicili. Entre ells 7 dels 9 últims, tres partits en els quals ha marcat 7 gols i ha rebut només un.

Ernesto Valverde podrà citar Beñat Etxebarria i Gaizka Toquero, ja en plenitud de condicions després de superar les lesions que els han impedit estar disponibles en setmanes anteriors .

stats