Esports Futbol 26/11/2022

Quin pot ser l'onze d'Espanya contra Alemanya en el patit clau del Mundial de Qatar?

Luis Enrique revisa les seves cartes: "Jo no sóc de repetir onzes"

Carlos Ticó
4 min
Luis Enrique Martínez, seleccionador espanyol.

BarcelonaDurant aquesta Copa del Món Espanya jugarà en funció de la proposta de cada rival. Costa Rica no va suposar cap resistència davant d'un equip excel·lent en totes les línies. La formació amb la qual Luis Enrique se sent més còmode és el 4-3-3, com ja va demostrar en el debut de la roja. Ara, la selecció té la prova de foc de la fase de grups: Alemanya. Per al tècnic, decidit a ser un enigma, no hi ha ningú intocable. Aquest, segons diferents antecedents, podria ser el seu onze.

Unai Simón
Unai Simón, porter de la selecció espanyola

Per a Luis Enrique és indiscutible. Ha disputat 27 partits internacionals i s'ha consolidat davant d'altres porters com De Gea o Kepa. És el preferit del tècnic al Mundial, i deixa sense opcions els altres seleccionats, Robert Sánchez i David Raya, els quals només porten, cadascun, un sol partit disputat amb Espanya. 

Dani Carvajal
Dani Carvajal, durant un entrenament amb Espanya

El lateral dret és una de les posicions més disputades. Luis Enrique ja va assegurar que no repetiria dibuix i Azpilicueta va jugar els 90 minuts contra Costa Rica. El partit davant d'Alemanya serà una bona oportunitat per donar pas a la titularitat a Carvajal i donar descans al defensa del Chelsea.

Eric García
Rueda de prensa de Eric García

Durant els partits de la Lliga de Nacions i amistosos d’aquest any, en què gairebé no va estar disponible Laporte, Luis Enrique va rotar molt els seus centrals. Pau Torres, Eric Garcia, Hugo Guillamón (i també en altres partits d’aquest any Íñigo Martínez o Diego Llorente, els quals no han anat convocats al Mundial) són alternatives que ha fet servir el seleccionador. Hugo Guillamón només ha jugat tres partits amb la roja. Eric i Pau són dos centrals molt similars, i el defensa blaugrana s’entén bé amb el capità, Sergio Busquets. Tot i això, davant Costa Rica va jugar Rodri de central, i no ho va fer gens malament. Tot i que, també és cert, ni ell ni Laporte no van tenir gaire feina. 

Aymeric Laporte
Aymeric Laporte, durant el partit contra Costa Rica del Mundial de Qatar 2022

Lesionat entre juny i octubre del 2022, Laporte es va perdre els partits de la Lliga de les Nacions. Quan està convocat a la selecció sol jugar de titular als partits importants. Durant la fase prèvia de classificació per al Mundial, a la passada Eurocopa, o en els partits de la Lliga de les Nacions de l’edició anterior (de l’any 2021) va ser titular indiscutible. Cal recordar que davant de Jordània Lucho el va provar de lateral esquerre, una altra bona opció, però que no li ha funcionat gaire al jugador del Manchester City.

Jordi Alba
Jordi Alba prova una passada durant el partit davant Costa Rica del Mundial de Qatar

Quasi 90 vegades internacional amb Espanya. Teòric titular, a causa de la lesió de Gayà, per davant d’Alejandro Balde, que només ha jugat una vegada amb la selecció espanyola. El de l’Hospitalet és el lateral amb més experiència i ha millorat el seu nivell durant els últims mesos, en què ha jugat per l’esquerra, mentre que Balde ha disputat més partits que ningú per la dreta al Barça. 

Sergio Busquets

Capità

Sergio Busquets controla la pilota davant Costa Rica

La seva competència, Rodrigo Hernández, no gaudeix de minuts a la posició de pivot quan el capità va convocat amb la selecció espanyola. És la seva quarta Copa del Món i, probablement i segons ha afirmat Busquets, podria ser la seva última.  Ja va complir liderant l’equip espanyol en la primera jornada de la competició i s’espera que demostri la seva consolidació en l'autèntica prova de foc, contra Alemanya. 

Pedri
Pedri González contra Costa Rica

Present i futur, Pedri González és el millor jugador del futbol espanyol del moment. El migcampista blaugrana va estar lesionat gran part de la temporada passada. Tanmateix, quan ha estat disponible i al 100% ha tingut minuts (més amb el Barça que amb Espanya) i va demostrar ser el millor contra la selecció tica en la primera jornada de la Copa del Món.

Gavi
Gavi, celebrant el seu gol davant Costa Rica

La nova irrupció a l’11 de Luis Enrique. Pablo Martín Páez Gavira, Gavi, completarà un mig del camp de color blaugrana. El que necessita la selecció espanyola per sentenciar Alemanya és toc i comunicació, i Gavi està acostumat a jugar amb els seus companys culers. 

Pablo Sarabia
Pablo Sarabia durant un entrenament de la selecció espanyola

És una alternativa realment encertada en el joc de toc de la roja. No va gaudir de minuts al primer partit de la competició i arriba amb les cames fresques per jugar contra Alemanya.

Morata
Álvaro Morata contra Costa Rica

Ja va assegurar Luis Enrique a un dels seus virals streamings de Twitch que la selecció espanyola jugaria amb un 9 durant la Copa del Món. "No existeix això del fals 9. Tenim diferents tipus de jugadors que poden ocupar el lloc de referència en atac com Dani Olmo, Asensio o Morata", va afirmar Lucho. Cal afegir que Marco Asensio va ser titular en la primera jornada contra Costa Rica i es va estrenar com a golejador. El davanter matalasser és l’únic 9 pur que ha portat Luis Enrique a Qatar, és per això que veu com bones alternatives en aquella posició altres jugadors com el mateix Asensio, Dani Olmo, o fins i tot Sarabia o Ferran Torres, els quals han jugat diverses vegades en aquella posició. 

Ferran Torres
L'alegria de Ferran Torres

Ferran va ser un dels millors jugadors al debut de la selecció espanyola contra Costa Rica. Ansu Fati encara no està en condicions i arriba amb poc ritme per disputar un xoc de màxima exigència, com aquest davant d'Alemanya. Ferran va fer dos gols al primer partit i té més bones sensacions que el seu company d'equip. A més a més, ja ha demostrat una gran sintonia amb Pedri i Gavi.

stats