Futbol Català
Esports Futbol 15/06/2011

El Sabadell es retira del Torneig d'Històrics i el Premià és dubte per la seva delicada situació

L'organització treballa amb el Rubí i el Cerdanyola del Vallès com a recanvis

àngel Garreta
2 min
Rafael Joaquim, president del Torneig dels Històrics

BarcelonaDiversos moviments estan afectant aquests dies al Torneig d'Històrics del Futbol Català. Dies abans del sorteig de la fase de grups, que va tenir lloc ahir a La Verneda, l'actual campió del trofeu (l'Europa) va avisar de la seva absència en la defensa del títol per problemes d'agenda i planificació de la pretemporada. En el mateix sentit s'ha acabat expressant el Sabadell, que ahir va estar present al sorteig però que finalment ha renunciat a prendre part de l'Històrics per motius de planificació professional.

Els organitzadors s'han trobat també amb el futur incert d'un altre equip que, com el Sabadell, estava dins el grup 1 del sorteig, el Premià. L'inestabilitat de l'entitat blanc-i-blava fa perillar la seva presència a principis d'agost. La nova direcció del torneig treballa amb les alternatives de Rubí i Cerdanyola del Vallès com opcions de recanvi.

En un altre ordre de coses, el fins ara màxim responsable de l'Històrics i fundador del torneig, Rafael Joaquim, ha declarat al programa 'Catalunya Futbol' de Ràdio Marca que no es troba satisfet amb el càrrec de president d'honor que li ha concedit el Martinenc i que, a afectes pràctics, l'allunya de la primera línia d'organització. Segons les seves paraules "a la junta del Martinenc hi ha hagut una remodelació i consideren que tant Carrillo com jo ens hem fet grans. Però sempre he dit a la vida que les coses s'han de fer amb mesura. No es pot enviar dues persones al carrer i ficar-ne quatre de noves. Aquestes coses s'han de consultar fent una reunió i no pas de la nit al dia".

El nou president d'honor del Torneig d'Històrics va afegir una última declaració adreçada a l'actual campió. "Ho sento si la junta directiva de l'Europa s'enfada amb mi, però jo si sóc campió de l'any passat, no deixo d'anar al torneig. Si no fossin campions, d'acord. Però ser campió i despreciar el torneig?... Bé, mentre jo sigui president d'honor, encara que no m'agrada el càrrec, l'Europa no vindrà mai més", va sentenciar.

stats