LIGA BBVA
Esports Futbol 27/01/2015

El Reial Madrid i Cristiano esperen la mínima sanció per la vermella que va veure a Còrdova

Independentment del número de partits, la vermella fa que Cristiano sigui baixa segura per al partit de dissabte contra la Reial Societat

Efe / Ara
2 min
Cristiano, just abans de ser expulsat contra el Còrdova / MARCELO DEL POZO / REUTERS

MadridEl Reial Madrid i Cristiano Ronaldo confien que el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol apliqui la mínima sanció al davanter portuguès per la seva expulsió a Còrdova (1-2), on va veure la vermella al minut 83 per una acció sobre el brasiler Edimar. La redacció de l'acta del col·legiat canari Alejandro Hernández Hernández, que va escriure que Cristiano va ser expulsat per "donar un cop de peu a un adversari sense estar la pilota a distància de ser jugat" determinarà la sort del portuguès en les pròximes jornades.

Al marge del perdó del propi Edimar i de les consideracions que puguin fer els integrants del Comitè de Competició, Francisco Rubio, Lucas Osorio i Pablo Mayor Menéndez, la targeta vermella converteix el Pilota d'Or en baixa segura per al partit de Lliga davant la Reial Societat de dissabte. El Codi Disciplinari de la RFEF indica en el seu article 114 que "l'expulsió directa" en un partit "comportarà la imposició de la sanció de suspensió durant, almenys, un partit, llevat que el fet sigui constitutiu d'infracció de major gravetat". Quan l'expulsió "es degui a situacions en què el futbolista no hagués tingut possibilitat de disputar la pilota, la suspensió serà d'almenys, dos partits".

L'article 123 assenyala que quan hi hagi una actitud violenta que es produeixi "al marge del joc o estant el joc detingut, se sancionarà amb suspensió de dos a tres partits, sense perjudici del que estableix l'article 98 d'aquest Codi", sobre "agressions".

Si la sanció supera els dos partits Cristiano Ronaldo es perdrà el derbi madrileny de Lliga al Vicente Calderón contra l'Atlètic, el 7 febrer, ja que tres dies abans, el dimecres 4, el Reial Madrid ha de disputar el partit de la setzena jornada davant el Sevilla, ajornat per l'últim Mundial de Clubs.

stats