FUTBOL
Esports Futbol 27/05/2015

"La FIFA és la principal víctima": les explicacions de la FIFA després de les detencions

El director de comunicació de la FIFA, Walter de Gregorio, diu que tot el que ha passat aquest dimecres "serà bo" per a l'organimsme

Ara
1 min
Walter de Gregorio, director de comunicació de la FIFA, durant la roda de premsa / FABRICE COFFRINI / AFP

BarcelonaEl màxim organisme del futbol mundial ha ofert una roda de premsa després que aquest dimecres al matí 14 dirigents de l'entitat hagin estat detinguts acusats de corrupció.

"La FIFA col·laborarà activament amb la justícia. Estem sorpresos per tot el que ha passat, no sabíem res", ha dit Walter de Gregorio, que no ha volgut comentar els noms que aquest dimecres al matí han sortit a la premsa relacionats amb aquesta operació. De Gregorio sí que ha volgut deixar clar que Joseph Blatter, president de la FIFA, "no està involucrat en aquest procediment". "És un moment complicat per a nosaltres, la FIFA és la víctima d'aquests fets", ha afegit. Tot i això, De Gregorio ha explicat que això "és bo per a la FIFA". "No és bo per la imatge, però és un bon dia. El procediment segueix endavant i serà bo per al futur".

De Gregorio ha indicat que el Congrés previst per aquesta setmana, i on s'escollirà el pròxim president de la FIFA, "se celebrarà" i que també es disputaran els Mundials com estaven previstos: "Els Mundials del 2018 i del 2022 es jugaran a Rússia i a Qatar", ha indicat. El director de comunicació de la FIFA ha explicat que l'informe de Michael Garcia sobre les possibles irregularitats en la concessió d'aquestes dues Copes del Món es farà públic quan es tanquin tots els judicis que ara per ara estan oberts sobre aquest cas.

stats