FUTBOL
Esports 14/11/2019

RTVE renuncia a emetre la Supercopa que es disputarà a l'Aràbia Saudita per "raons humanitàries i econòmiques"

L'ens explica prenen aquesta decisió en coherència amb la seva aposta per l'esport femení

Europa Press
2 min
La Federació confirma que la Supercopa d'Espanya es jugarà a l'Aràbia Saudita

MadridRTVE va confirmar aquest dimecres que no pugnarà pels drets d'emissió de la Supercopa d'Espanya de futbol que es disputarà a l'Aràbia Saudita a principis de gener amb la participació de quatre equips: Barça, Reial Madrid, València i Atlètic de Madrid. La corporació pública renúncia així a retransmetre la competició que se celebrarà a la ciutat de Yeda per raons humanitàries davant les denúncies d'incompliment dels drets humans a l'Aràbia Saudita i per raons econòmiques, segons han indicat a Europa Press fonts de l'ens.

Igualment, des de la corporació pública han recordat que és una decisió basada en la coherència tenint en compte que RTVE aposta per l'esport femení i l'Aràbia Saudita és un país que no respecta els drets humans i en concret els de les dones. "Si a RTVE apostem per l'esport femení, ¿què fem en un país on les dones són empresonades per defensar els seus drets?", han indicat a Europa Press les fonts consultades.

La gran preocupació per l'organització del torneig al país àrab continua sent el respecte als drets de la dona. Amb referència a això, Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), ha insistit en diverses ocasions que la decisió d'organitzar la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita és una mesura ideal perquè "les dones acabin tenint els mateixos drets que els homes". "Teníem el repte d'ajudar que els nens i les nenes de l'Aràbia Saudita poguessin millorar per mitjà de l'esport –va puntualitzar–. Creiem en el futbol com a eina social i de canvi i acceptem el repte de transformació que hi ha a l'Aràbia Saudita amb una Supercopa que sens dubte serà la més emocionant de la història".

Després de saber-se la decisió de disputar la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita, organismes com Amnistia Internacional van recordar a la Federació Espanyola de Futbol "l'historial de vulneracions de drets humans" que acumula el país àrab i que inclouen "l'ús estès de la pena de mort o de la tortura i altres maltractaments a persones detingudes ", així com "la discriminació que pateixen les dones o les restriccions de la llibertat d'expressió".

Tot i que falten menys de dos mesos per a la disputa de la competició (que es jugarà entre el 8 i el 12 de gener), el procediment per a l'adjudicació dels drets audiovisuals encara no ha començat. Precisament, aquest dimarts la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) va demanar a la Federació que reformulés alguns aspectes tècnics de la seva proposta de bases per a la subhasta dels drets, ja que, en la seva opinió, vulnerava alguns preceptes legals.

stats