FUTBOL
Esports Futbol 19/06/2019

"Sabia que Aranda era un bona peça, ja li havíem posar un detectiu 30 dies", diu Tebas sobre l'operació Oikos

El president de la Lliga diu que si els companys ho denunciessin s'acabaria aquesta pràctica

Efe
2 min
Javier Tebas, president de la Lliga, durant la seva intervenció al Fòrum Europa

MadridEl president de la Lliga, Javier Tebas, ha considerat aquest dimecres que els suposats partits arreglats es podrien tallar de soca-rel "si els companys de vestidor els denunciessin", i ha confiat que l'operació Oikos es resolgui en catorze o setze mesos i no s'allargui durant anys com el cas del Llevant-Saragossa. "Hem de continuar treballant aquest aspecte, perquè si aquestes qüestions es tallen des del vestidor des del primer moment no tirarien endavant. Si el company de vestidor denuncia, no passaria", ha dit durant la seva intervenció aquest dimecres al Fòrum Europa per parlar de la indústria del futbol.

El president de la Lliga ha opinat que encara no es pot parlar de possibles conseqüències per als clubs presumptament implicats i ha qualificat de "lloable" la mesura adoptada per la Federació de suspendre provisionalment el jugador Íñigo López. "Des de fa més de quatre anys sabia que Aranda era un bona peça, abans d'això li havíem posat un detectiu trenta dies seguits. La investigació va començar per una denúncia de la Lliga a la policia el 29 de maig, sabíem que en algun moment havia de sortir", ha insistit.

Tebas s'ha compromès a continuar treballant per posar fi a situacions semblants amb el sindicat i amb la Federació Espanyola de Futbol: "Falta convèncer qui ho fa, que sàpiga que amb això està fent mal als seus companys". "El 'modus operandi', que és el sistema d'apostes, tampoc ens ha sorprès. Aquest any hem denunciat vuit alertes al mercat de les apostes", ha afegit Tebas, que ha admès que aquests casos "fan mal".

També ha admès haver sentit tristesa per la manera com s'ha tractat la informació. "Al món mediàtic he vist massa 'fake news', hi ha curses per la notícia, per la primícia, ha sigut la cursa per veure qui tenia el sumari: si no he rebut 70 missatges preguntant-me pel sumari, no n'he rebut cap, i jo no tinc el sumari. Cal informar, però cal informar de la veritat i no del que es diu d'orella".

stats