FUTBOL
Esports Futbol 17/12/2019

Suspès el Rayo-Albacete després que part de l'afició digués "puto nazi" al visitant Zozulya

El ministre de Cultura i Esport diu que el cas pot ser un precedent de cara al clàssic

M.m. / N.g.
3 min
Zozulya, jugador de l'Albacete

BarcelonaEl partit entre el Rayo Vallecano i l'Albacete, de la Segona Divisió, es va suspendre el passat diumenge a la mitja part. El motiu, els crits que va dirigir la graderia local a Zozulya, a qui van dir "puto nazi". Segons van informar els mitjans presents a Vallecas, l'Albacete es va negar a seguir jugant i l'àrbitre va decretar la suspensió del partit.

De fet, durant la primera meitat, l'àrbitre ja havia interromput durant uns instants el partit perquè es demanés per megafonia que no es fessin més càntics contra el jugador. Però la graderia, concretament la zona on se situen els radicals Bukaneros, no va fer cas del missatge.

A la mitja part l'àrbitre va decidir que no es reprengués el partit i els jugadors es van quedar als vestidors a l'espera que es buidessin les graderies. Un cop els aficionats van marxar de Vallecas, els dos equips van sortir de les instal·lacions.

José Guirao, ministre de Cultura i Esport, va defensar la decisió presa pels protagonistes del Rayo-Albacete. "Es va donar un exemple. Cal agrair-ho als dos equips, a l'àrbitre i a la Federació Espanyola. Això dels insults en l'esport cal erradicar-ho. És intolerable que en l'esport hi hagi insults, racisme, xenofòbia... qualsevol valor que vagi en contra dels valors de l'esport", va indicar aquest dilluns durant la II Gala Valors de l'Esport que va organitzar el diari Sport a Madrid. "L'esport és el contrari a tot això, així que si cal suspendre algun partit més, caldrà fer-ho sempre justificadament i per un motiu. El que es va fer diumenge em va semblar exemplar i té absolutament el meu suport", va afegir.

Precedent per al clàssic

Guirao va ser preguntat per si els fets de diumenge poden servir com a precedent per al clàssic d'aquest dimecres al Camp Nou entre el Barça i el Madrid. "Per al clàssic i per a qualsevol partit, si l'equip arbitral i els clubs estan d'acord en prendre les mesures que calgui prendre, això cal respectar-ho perquè són els que tenen la potestat de prendre aquestes decisions", va assegurar.

Sobre el partit de dimecres al Camp Nou, el ministre de Cultura i Esport va desitjar que el matx transcorri amb normalitat: "Crec que el millor que podem fer amb aquest partit és prendre'ns-el com el que és, un clàssic entre el Barça i el Madrid. La resta existeix però cal posar-ho en el pla que li correspon. Quan hi ha un esdeveniment esportiu, tot el que hi ha al voltant és secundari", va apuntar. Sobre la seguretat i les mobilitzacions que hi pugui haver, Guirao va dir: "Espero i estic segur que tot anirà bé. S'han pres totes les mesures de seguretat que s'han de prendre per part del Barça, ells són els primers responsables que el partit sigui el que ha de ser, un gran partit de futbol. Estic convençut que anirà tot bé".

La Lliga dona suport a la decisió

Després de conèixer la decisió, la Lliga va emetre un comunicat en què va donar suport a la decisió arbitral, va manifestar "repulsa" contra els fets i va assegurar que continua treballant "contra la violència, el racisme i la xenofòbia" als estadis.

La història de Zozulya amb el Rayo Vallecano és antiga. El gener del 2017 el futbolista ucraïnès arribava al club procedent del Betis, en condició de cedit. Però uns dies després va tornar al seu club per l'oposició frontal dels aficionats del Rayo, que l'acusaven de la seva "filiació nazi".

stats