FUTBOL
Esports Futbol 08/05/2019

El València vol un centenari amb dues finals

Mestalla vol viure una nit màgica que permeti a l'equip xe remuntar contra l'Arsenal (3-1) i ser a la final

Adrià Corominas
3 min
Gonçalo Guedes intentant jugar la pilota durant el partit d'anada contra l'Arsenal a l'Emirates

BarcelonaEl València vol posar la cirereta al pastís de celebració del centenari del club amb un títol. Classificat per a la final de Copa que jugarà contra el Barça el 25 de maig a Sevilla, aquest dijous (21 h, Movistar Liga Campeones) li tocar remuntar el 3-1 del partit d’anada de semifinals de la Lliga Europa contra l’Arsenal si vol ser a la segona final de la temporada. Els valencianistes, que van sortir tocats de Londres al rebre un gol en temps afegit de Pierre-Emerick Aubameyang, s'aferren al factor Mestalla per aconseguir ser a Bakú, la seu de la final.

El gol de Diakhaby a l’anada i la bona ratxa del València com a local animen el conjunt blanc-i-negre, que pretén aconseguir un títol que ja va obtenir el 2004, contra l'Olympique de Marsella. Els xes han guanyat els seus últims vuit partits a casa i consideren la competició un camí directe i més curt cap a la pròxima edició de la Lliga de Campions. Mestalla vol viure una nova remuntada, la cinquena de la temporada, perquè aquest any hi estan abonats. Ja ho han hagut de fer tres cops a la Copa (contra l'Sporting, el Getafe i el Betis) i un a l’Europa League (contra el Krasnodar).

Però l'Arsenal, un habitual de la Champions que no està passant pels seus millors moments, té les mateixes aspiracions. Apartat matemàticament de les posicions de la Premier League anglesa que donen accés a la pròxima edició de la màxima competició continental, aspiren a guanyar l’Europa League per tornar a la primera plana europea. Els ‘gunners’ assoleixen la seva segona semifinal consecutiva després de la que van perdre l'any passat contra l'Atlètic de Madrid, el vigent campió.

Subcampions de la Copa de la UEFA 1999-2000, en què van ser superats pel Galatasaray als penals, han sigut capaços de guanyar en recintes tan complicats com el del Rennes o el del Nàpols. La batalla tàctica entre Unai Emery i Marcelino García, que no podrà comptar amb Txeritxev ni Kondogbia però recupera Coquelin -que jugarà contra el seu exequip-, resoldrà quin dels dos conjunts es queda el bitllet per a la final del 29 de maig.

El Chelsea vol fer-se fort a casa

A l’altra semifinal, el Chelsea està a un pas de rubricar la seva presència a la final de la Lliga Europa per segona vegada després de la del 2013, quan va conquerir el títol a l'imposar-se al Benfica portuguès. La impecable trajectòria del Chelsea i el seu bon marcador a Frankfurt (1-1) els encoratgen de cara a la final de Bakú.

El conjunt de Mauricio Sarri, que té a les seves mans la presència a la Lliga de Campions després d'assaltar el tercer lloc de la Premier diumenge passat, acumula 16 partits seguits sense perdre en competició europea, amb 11 victòries i dos empats dels 13 partits que ha jugat aquesta temporada.

Stamford Bridge contemplarà un nou cara a cara entre el belga Eden Hazard, far del representant anglès, i el serbi Luka Jovic, l'atacant de moda del futbol continental i que va anotar el gol de l'Eintracht de Frankfurt, neutralitzat per l’enèsima diana de l’exblaugrana Pedro Rodríguez.

L’Eintracht, quart a la Bundeslliga, només ha patit una derrota en els 13 xocs que ha disputat i encara no es dona per vençut en l'eliminatòria. L'equip de Frankfurt, que va conquerir la Copa de la UEFA el 1980, s'aferra al seu caràcter ofensiu i a l’atreviment en el seu joc per guanyar a Londres i arribar a la segona final de la seva història.

stats