Futbol
Esports Futbol 07/05/2021

El Vila-real resisteix i jugarà la seva primera final europea

Els groguets empaten al camp de l'Arsenal (0-0) i es disputaran el títol a Polònia contra el Manchester United

Martí Molina
1 min
Decepció de l'Arsenal mentre els jugadors del Vila-real celebren la classificació per a la final de l'Europa League

Barcelona“A Polònia, oé!” Aquest era el crit de joia dels jugadors del Vila-real després d’empatar al camp de l’Arnseal (0-0), en un partit duríssim on van haver de patir fins al darrer minut. Gràcies a aconseguir l’objectiu de mantenir la porteria a zero, van fer valer el 2-1 de l’anada i van història classificant-se per primer cop per a la final de l’Europa League que es disputarà a la ciutat polonesa de Gdańsk. El rival serà el Manchester United, que va eliminar el Roma (8-5 en el global).

El Vila-real havia estat bastant superior en el partit d’anda però viatjava a Londres amb només un gol d’avantatge, i conscient que, si no aconseguia marcar, una diana de l’Arsenal els deixava fora. L’equip d’Unai Emery sabia que havia de resistir en defensa i mirar d’aprofitar alguna transició per fer mal. Va ser inofensiu en atac, on va tenir arribades que no va saber finalitzar bé. I va patir molt al darrera. L’Arsenal va xutar fins a 13 vegades a la porteria de Rulli: dues van anar al pal i una va exigir la intervenció del porter per evitar el gol dels futbolistes locals.

Era el cinquè cop que el Vila-real arribava a una semifinal europea. Quatre a l’Europa League i una a la Champions. Precisament, la classificació tenia gust de venjança, ja que va ser l’Arsenal qui, el 2006, va deixar el Vila-real fora de la final de Champions. El 26 de maig intentaran seguir fent història.

stats