1a divisió
Esports Futbol 05/01/2014

Un grup de voluntaris recullen firmes per demanar l'indult a José Maria del Nido

L'expresident del Sevilla ha estat condemnat a set anys de presó per malversació

Efe
1 min
José Maria Del Nido

SevillaDiversos voluntaris han recollit aquest diumenge, abans del partit entre el Sevilla i el Getafe, firmes per demanar l'indult penitenciari a José María Del Nido, condemnat a set anys de presó pel Tribunal Suprem (TS) a l'anomenat 'Cas minutes'.

Els voluntaris s'han situat en diferents carrers del barri de Nervión –on hi ha l'estadi del club andalús– i han abordat els aficionats que s'acostaven a l'estadi amb la intenció d'informar de la iniciativa i demanar-los la seva signatura per aquesta sol·licitud d'indult.

Del Nido, que el passat 9 de desembre va presentar la dimissió com a president del Sevilla després de la sentència del TS, va anunciar el 23 d'aquest mes a través d'un comunicat que sol·licitarà l'indult al Govern i que per a això recolliria firmes d'adhesions.

L'advocat sevillà argumentava que se'l condemna "per un delicte continuat de malversació agreujada pel cobrament d'una sèrie de minutes per import de 2.780.000 euros".

Del Nido va exposar en el seu dia que "va a sol·licitar l'indult al Govern per evitar l'entrada a la presó per entendre que no cal aquest pas penitenciari per aconseguir la seva reinserció i perquè els onze anys transcorreguts des de la comissió dels fets (2002) acrediten la seva plena integració en la societat, fi últim i principal de l'ingrés a la presó".

La sentència del TS assenyala, com a base de la condemna, que Del Nido, prevalent-se de la seva amistat i influència sobre el llavors alcalde de Marbella Julián Muñoz, va convenir la realització d'una sèrie de treballs professionals que es consideren innecessaris ja que podien haver estat realitzats pel propi personal de l'Ajuntament de Marbella.

stats