Natació sincronitzada
Esports 06/03/2013

Gemma Mengual culpa Anna Tarrés de la seva retirada de la natació sincronitzada

L'exnedadora ha assegurat que, quan va intentar tornar a l'equip espanyol després de l'embaràs, es va trobar "amb una paret" que no la feia feliç

Efe
2 min

BarcelonaL'exnedadora de natació sincronitzada Gemma Mengual ha responsabilitzat l'exseleccionadora de l'equip espanyol, Anna Tarrés, de la seva retirada en assegurar que, quan va intentar tornar a l'equip estatal després del seu embaràs, es va trobar "amb una paret" que no la feia feliç. "Competir em feia feliç. Trobar-me amb una paret no em compensava. Em feia estar malament", ha asseverat aquesta tarda Mengual a la presentació del seu llibre "L'aigua o la vida", en què desgrana les etapes més importants de la seva carrera esportiva.

En l'acte, al qual ha assistit el president de la Federació Espanyola de Natació, Fernando Carpena, i familiars de la nedadora, Mengual ha relatat que Tarrés no li va posar "les coses fàcils" després de la maternitat, i ha negat que tingui "rancor" a la persona que, segons la seva opinió, més ha fet per la natació sincronitzada espanyola. "No vaig trobar el suport que pensava que em trobaria quan vaig decidir tornar a la piscina. No ho dic des del rancor, però l'Anna va ser una paret", ha puntualitzat.

També ha afirmat que el 2012 no va revelar els motius reals de la seva retirada "per respecte" a les seves excompanyes, ja que s'estaven preparant pels Jocs Olímpics de Londres. "Vaig callar per respecte a les meves companyes. Me'n volia anar contenta perquè creia que havia pres la decisió correcta. Però ara crec que ho havia d'explicar", ha puntualitzat.

També Mengual s'ha mostrat convençuda que hauria pogut participar en els Jocs de Londres i en el Mundial de Natació de Barcelona, que se celebrarà al juliol, si Tarrés li hagués posat les coses més fàcils. "Podria haver arribat a les olimpíades de Londres i als mundials de Barcelona, però quan després de tornar a entrenar-me em vaig trobar amb el que em vaig trobar, ho vaig deixar", ha explicat.

Preguntada per la seva relació amb Tarrés, ha confessat que "era una part molt important" de la seva vida, fins a tal punt que, segons ha dit, la tenia "molt controlada". "Li havia de demanar permís per tot. Jo estava dins de la dinàmica i ho acceptava, però això no vol dir que hi estigués d'acord", ha dit.

En aquest sentit, Mengual ha reconegut que "potser hauria d'haver imposat" el seu criteri en algunes decisions de Tarrés, encara que, segons la seva opinió, era el millor camí per obtenir les medalles. "Estava en un equip i crèiem que era el camí que havíem de seguir per arribar als èxits", ha matisat.

Mengual, que després de la destitució de Tarrés va ser designada com a assessora artística del nou equip tècnic dirigit per Esther Jaumà, ha opinat que creu que les seves excompanyes viuran la competició d'una altra manera.

"L'entrenadora que hi ha actualment (Esther Jaumà) és molt ambiciosa i segur que aconseguirà moltes coses", ha assenyalat Mengual, que ha reconegut que sentirà "nostàlgia" en no poder participar en els Mundials de Barcelona. "Em vindrà nostàlgia en pensar que si tot hagués anat bé em podria haver retirat a la meva ciutat. Estaré aquí d'una altra manera, però no em podré acomiadar competint", ha dit per acabar.

El llibre biogràfic de Gemma Mengual, editat per Ediciones B, s'ha posat avui a la venda amb una tirada de 10.000 còpies. Una de les pioneres de la natació sincronitzada a Espanya hi relata, en primera persona, els seus inicis, èxits i els motius de la seva retirada.

stats