Futbol - Kings League
Esports 25/03/2023

Gerard Piqué també vol omplir el Camp Nou

La Kings League, competició creada i presidida per l'excentral, es decideix aquest diumenge a l'estadi blaugrana

Aleix González
3 min
Joan Laporta i Gerard Piqué

BarcelonaNi el mateix Gerard Piqué s'esperava, quan la Kings League va néixer de la seva mà, que la primera temporada es decidiria aquest diumenge al Camp Nou. Tampoc els seus protagonistes: youtubers, creadors de contingut o exjugadors, tots ells presidents dels clubs que formen la competició. I ja no parlem dels entrenadors i jugadors, molts dels quals arribats a última hora, encuriosits per veure que era això que s'estava gestant.

El que en un principi podia semblar un nou capritx de l'exjugador blaugrana ha derivat en un contingut d'entreteniment que ha batut rècords d'audiència i que arriba al seu zenit aquest diumenge, quan s'espera que més de 80.000 persones –segons les entrades venudes– acudeixin al Camp Nou. S'hi disputarà la final four, que comptarà amb els quatre classificats (Saiyans, El Barrio, Troncos i Aniquiladores) i començarà a les 16 h. L'aposta de Piqué i la resta de presidents de la Kings League és la mescla entre futbol l'entreteniment, amb actuacions musicals i altres activitats que no han revelat. "Amb tot, encara queda alguna sorpresa que deixarà bocabadat més d'un", deia, fent promoció, l'excentral del Barça.

La Kings League ha sabut arribar, a través de grans plataformes de difusió digital (Twitch i YouTube), a centenars de milers d'espectadors. Es tracta d'una competició de futbol 7 –tot i que es juga en un terreny de joc amb unes dimensions més reduïdes– formada per dotze equips presidits per creadors de contingut de renom com Ibai Llanos i exjugadors com el Kun Agüero o Iker Casillas. Puntualment, hi han participat exfutbolistes de renom, com Ronaldinho, ja que la Kings League té normes pròpies que poden canviar el transcurs dels partits, mitjançant unes cartes que impliquen penals o que els gols tinguin valor doble durant uns minuts, entre altres accions que poden ser decisives. A més a més, no hi ha empats. Si un partit acaba amb igualtat al marcador es resol als penals.

La competició va començar l'1 de gener i va signar un gran inici pel que fa a l'audiència: 450.000 espectadors de mitjana, amb un pic de fins a 800.000 en el partit que va enfrontar el Saiyans i el Porcinos. La jornada en què Ronaldinho va ser la gran estrella convidada es van arribar a superar, en alguns moments, els 2.000.000 d'espectadors sumant totes les plataformes de difusió de la competició.

Una oportunitat caiguda del cel

El projecte de l'empresa Kosmos, liderada per Gerard Piqué, també compta amb la promoció de streamers i d'exfutbolistes com el Kun Agüero o Iker Casillas, que són presidents dels equips participants. Tots tenen milers i milers de seguidors a les xarxes socials. La competició també ha suposat un canvi per a jugadors de futbol modestos que han decidit marxar dels seus clubs per jugar a la Kings League. "Ara la gent em coneix més, sobretot a les xarxes. He jugat a Segona Divisió amb el Vila-real i partits de Copa del Rei contra el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid, però tinc molt més èxit ara sent el porter del Porcinos [l'equip presidit per Ibai Llanos]. Sobretot, entre la joventut, que abans no sabia qui era", explicava el porter José Segovia, en declaracions a BTV.

A les banquetes també hi ha algunes cares conegudes. L'entrenador del Barça de futbol sala durant 12 anys Marc Carmona és el tècnic de l'equip dirigit pel periodista i creador de canal de Twitch Jijantes, Gerard Romero. Carmona relata a l'ARA la seva experiència a la Kings League: "Té molt de seguiment, ningú creia que arribaria a ser el que és ara. Per a molts jugadors ha estat una oportunitat, però també un tsunami que els ha passat per sobre. Han hagut de gestionar moltes coses per a les quals no estaven preparats". L'equip de Jijantes no s'ha pogut classificar per als play-off del Camp Nou.

Aquest dissabte ja ha sigut un dia d'emocions. Els jugadors dels quatre equips classificats s'han exercitat al matí a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva. A la nit, s'allotjaran i celebraran un sopar de directives i equips a l'Hotel Hilton de Barcelona. Diumenge arriba l'hora de la veritat. La festa arrencarà a les 16 h i les semifinals es jugaran a les 17.30 h, Saiyans-El Barrio, i a les 19 h, Troncos-Aniquiladores. La final tindrà lloc a les 21 h i la Kings League coneixerà el seu primer campió. La recaptació de les més de 80.000 entrades –el preu de les quals oscil·la entre els 10 i els 60 euros– es repartirà a mitges entre l'organització de la Kings League i el Barça. Piqué va dir que va ser una decisió improvisada que ell mateix va proposar al president Joan Laporta.

stats