PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 12/07/2023

Les deu coses que has de saber de la pretemporada del Girona

Els de Montilivi afronten el segon curs consecutiu a Primera, el quart de la seva història

3 min
Santi Bueno, treballant a la Vinya

GIRONAEl Girona torna a la feina després d'unes merescudes vacances. Desè el curs passat, en què es va salvar amb moltíssimes jornades d'antelació, acompanyarà el Barça com a únics clubs catalans a Primera. Serà la segona temporada consecutiva a l'elit, la quarta de la seva història. Amb Míchel Sánchez a la banqueta, una persona que està deixant empremta a Montilivi i que es convertirà en l'entrenador que més partits haurà dirigit l'equip a la màxima categoria, superant Pablo Machín i Eusebio Sacristán. El tercer any de Míchel té un propòsit claríssim: aconseguir una segona permanència consecutiva.

Amb l'enrenou al voltant d'Oriol Romeu com a notícia principal del mercat gironí, Quique Cárcel intentarà confeccionar una plantilla que mantingui l'aposta pel bon joc. El Girona vol conservar el bloc principal de futbolistes, als quals cal afegir retocs que permetin fer un salt de qualitat, com l'arribada de Daley Blind. Però el cert és que encara queden molts fitxatges per tancar. I que el comiat de Romeu al Barça pot causar un petit terrabastall.

Aquestes són les deu coses que has de saber de la pretemporada del Girona, que ha començat aquesta setmana:

Jugadors del primer equip. Actualment, vint homes: els porters Gazzaniga, Fuidias i Juan Carlos; els defenses Bernardo, Santi Bueno, Juanpe, David López, Callens, Blind i Miguel Gutiérrez; els migcampistes Oriol Romeu, Aleix Garcia i Valery; els davanters Viktor Tsygankov, Stuani i Manu Vallejo; i els joves Joel Roca, Artero, Ibrahima Kébé i Ureña.

Jugadors del filial. El Girona B, que competeix a Tercera RFEF, jugarà el seu paper durant aquesta pretemporada. Els set nanos cridats per Míchel són: els defenses Antal i Marc Aznar; el migcampista Selvi; i els davanters Pau Victor, Minsu, Jastin i Almena.

Absències. El defensa Arnau Martínez tot just va començar les vacances dissabte, després de perdre la final de l'Europeu sub-21 contra Anglaterra; mentre que Toni Villa va ser operat a l'abril dels lligaments i té una lesió de llarga durada.

Estades. La primera, entre el 17 i el 22 al Training Center de Royalverd, a la Vall d'en Bas; i la segona, del 24 al 30 de juliol, a la City Football Academy (CFA) del Manchester City.

Partits amistosos. El 19 de juliol a Olot per enfrontar-se a l'equip local de Tercera RFEF (19.30 hores); el 22, l'Andorra de Segona Divisió visitarà la Vall d'en Bas (11 hores); el 26, a la CFA (13 hores local), contra el Sheffield United de la Premier; i el 29, a Ewood Park (15 hores local), davant el Blackburn Rovers, de la Championship. El Girona té previst anunciar-ne més.

Altes. Quique Cárcel ha tancat dues operacions: el fitxatge del porter Paulo Gazzaniga, del Fulham, que arriba lliure i ha signat per a dues temporades; i el defensa Daley Blind, del Bayern Munic, que també ha arribat a cost zero i s'hi ha compromès fins al 2025. Han tornat Manu Vallejo i Ureña, de les seves cessions a l’Oviedo i al Cartagena.

Baixes. Ha perdut els cedits Riquelme (Atlètic de Madrid), Iván Martín (Vila-real, amb qui es negocia fitxar-lo), Castellanos (New York City), Javi Hernández (Leganés, però ara és al Cadis), Yan Couto (Manchester City), Yangel Herrera (Manchester City, però en principi tornarà), Reinier (Reial Madrid), Borja García (lliure perquè acabava contracte i amb converses per continuar) i Terrats (traspassat al Vila-real per 2,5 milions).

Obres a Montilivi. L'estadi augmentarà la capacitat i tindrà 14.642 seients. S'aixecarà una nova grada supletòria al gol sud per a unes 700 persones, es crearan dos nous espais VIP, lavabos d'obra al gol nord i s'arreglaran les voreres malmeses que hi ha a la zona de taquilles i la botiga.

Lliga EA Sports. S'estrenaran a Anoeta contra la Reial Societat el dissabte, 12 d'agost, a les 17 hores (DAZN). El primer partit a Montilivi serà en la jornada 2, el diumenge 20, amb el Getafe (17.30 hores, DAZN).

stats