PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 07/07/2023

El Girona, molest perquè el Barça no ha jugat net amb Oriol Romeu

El club de Montilivi, tip del flirteig blaugrana, el considera "intransferible", no vol negociar i es remet a la clàusula

3 min
Oriol Romeu, amb la segona equipació del Girona

GironaDesplacem-nos gairebé un mes enrere. Concretament, a una entrevista a Quique Cárcel al programa Som tossuts d'Esport3. Allà, el director esportiu del Girona va parlar d'Oriol Romeu, assenyalat com un dels millors futbolistes de la Lliga. Directament se li va preguntar si el club gironí havia rebut l'interès per endur-se'l o si existien possibilitats que arribés alguna bona proposta. "Actualment (era el 12 de juny) sento que l'Oriol està molt bé aquí. Ell vol continuar, està feliç i content al Girona. Nosaltres no hem rebut cap oferta i, òbviament, no volem que marxi; perquè té una experiència que fa millors els seus companys. És un puntal", assegurava. Si a algú no li havia quedat clar del tot, el periodista Jordi Sunyer insistia: "Per tant, és intransferible?" "Sí, ho és; per al Girona, ho és". L'intransferible Romeu, però, encara no havia rebut la trucada del Barça.

I això ho pot canviar tot, o gairebé. Perquè el que no varia és que el Girona continua etiquetant el futbolista d'Ulldecona, el nom propi i amb diferència d'un equip que va estar a punt de tancar la temporada classificant-se entre els set primers, és a dir, en llocs europeus, com a intransferible. El Girona no vol vendre Oriol Romeu. De cap manera. Però l'ex de La Masia, temptat, seduït i escollit per Xavi Hernández com el substitut de Sergio Busquets, després que, una a una, caiguessin totes les opcions anteriors per una qüestió econòmica, ja no té tan clara la premissa amb la qual va acomiadar-se dels seus companys a l'estiu per anar de vacances. Ell va marxar pensant que continuaria vestint la samarreta del Girona, perquè sempre és el que ha volgut. Però s'ha convertit en una samarreta que potser no es torna a posar mai més.

Campanyes publicitàries a part, esclar. Romeu va ser un dels futbolistes blanc-i-vermells que dilluns van aparèixer en les imatges de la presentació de la segona i tercera equipació del curs vinent. Casualitat, o no, la setmana després que tots els mitjans de comunicació situessin el migcampista català en portada. "El desitjat", "L'estratègia per fitxar-lo", "Pressiona per anar al Barça" o "Opció pont per al Barça". Al Girona, que ha fet un magnífic campionat, ni se l'ha tingut en compte. De fet, encara és hora que el conjunt blaugrana s'hi comuniqui. A Romeu, això sí, se li ha trucat més d'una i dues vegades. Fins que l'empipada a Montilivi s'ha tornat grossa, perquè consideren que el Barça no ha jugat net i ha actuat a l'esquena.

El Barça prefereix abaratir el preu

Les filtracions, interessades segons bufa el vent, indiquen que el Barça no està disposat a pagar els gairebé deu milions d'euros de la clàusula de rescissió d'Oriol Romeu, la xifra a la qual s'aferra el Girona per continuar dient al transatlàntic culer que el futbolista encara és seu. Que prefereix abaratir el preu, minvat com està el compte corrent, fins i tot incloent-hi jugadors dels quals es vol despendre. Romeu, citat la setmana vinent per començar la pretemporada gironina, ha obert els ulls amb la possibilitat de tornar al club on es va formar. Però als despatxos del Girona no hi ha cap dubte: si el Barça el vol, que pagui. Perquè la columna vertebral del Girona té un preu. En aquest cas, cap a deu milions d'euros.

Es pot embolicar més la troca, perquè ni el Barça té clar quin pas ha de fer. Malgrat conversar amb el futbolista, algunes fonts consultades coincideixen en dir que dins del mateix club no hi ha consens respecte a la figura d'Oriol Romeu. Mentre a Montilivi és el pal de paller futbolístic de Míchel i ningú no discuteix el seu regnat, a Barcelona no s'acaben de mullar del tot. El seu fitxatge pel Barça serà un alleujament per a Xavi, però la seva pèrdua a Girona trencarà tots els esquemes. Sigui quina sigui la recerca que es produeixi en el mercat d'estiu, cal ser conscients que el seu substitut serà d'un nivell inferior.

De totes maneres, Romeu encara no es mou, i el cas no té pinta de desencallar-se aviat, malgrat que algunes especulacions respecte als interessos de Xavi afirmaven que l'entrenador blaugrana volia el futbolista abans de començar la pretemporada. I el Barça 23-24 també torna a caminar la setmana vinent. De moment sense el migcampista d'Ulldecona.

El Girona fitxa Daley Blind

El Girona ha reforçat aquest divendres la seva defensa amb el fitxatge de Daley Blind, lateral esquerre neerlandès de 33 anys que arriba lliure del Bayern de Munic. Blind, que ha firmat per dues temporades i també pot jugar de central i pivot, ha passat amb èxit les proves mèdiques amb el club català. Els problemes cardíacs que va tenir en el passat no han estat cap impediment malgrat jugar amb un desfibril·lador implantat al cor des del 2019.

stats