PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 29/06/2023

Girona o Barça: ¿què passarà amb Oriol Romeu?

El migcampista d'Ulldecona és una de les opcions que preveu Xavi Hernández

3 min
Oriol Romeu, futbolista del Girona

GIRONAOriol Romeu és feliç a Montilivi. De fet, en paraules de Míchel, l'entrenador del Girona, "és el jugador que més ha entès" el que ell vol. "Arriba a tot, ho equilibra tot, i al seu voltant haig de formar l'estructura", explica el tècnic. El migcampista d'Ulldecona és una peça indiscutible dins dels esquemes del club blanc-i-vermell, on se sent important i ha encaixat perfectament després de moltes temporades al Southampton. La irrupció del Barça, a la recerca d'un pivot que doni sentit al quadrat de Xavi i tapi la marxa de Sergio Busquets, referent durant anys i panys d'un sistema que Romeu coneix a la perfecció, provoca un cert neguit al despatx de la secretaria tècnica gironina, conscients que la pèrdua d'un dels seus referents esportius debilitaria la plantilla.

Avui dia, però, perquè Oriol Romeu hagi de prendre la decisió de continuar al Girona o marxar al Barça s'han de donar una sèrie de factors. Romeu, que ja sap de primera mà que és un dels noms que preveu Xavi, no és la primera opció dels blaugrana. Tampoc la segona ni la tercera. Descartats Martín Zubimendi i Joshua Kimmich, el club s'havia llançat per Marcelo Brozovic, el futbolista croat de l'Inter de Milà, que finalment ha acceptat una suculenta oferta de l'Al-Nassr Aràbia Saudita. L'alternativa a Brozovic és Dani Parejo, del Vila-real, molt més econòmica. L'opció fallida de Brozovic fa que augmentin les mirades destinades a Girona.

Segons ha pogut saber l'ARA, però, encara no hi ha hagut cap contacte entre el Barça i el Girona per unes possibles negociacions sobre el traspàs d'Oriol Romeu, malgrat que el futbolista ja tingui la informació que és una de les solucions low cost per al conjunt culer, un dels grans arguments per la seva arribada. Encaixaria a l'escala salarial i, esportivament, aportaria múscul, criteri amb la pilota als peus i intel·ligència tàctica perquè sap quin és l'ecosistema: format a La Masia, va debutar al primer equip la temporada 2010-11, on va coincidir amb Xavi. La falta d'espai el va obligar a fer les maletes i ara la falta de diners el pot fer tornar.

Amb una clàusula que estaria al voltant dels 10 milions d'euros, el club gironí, arribat al cas, no pensa malvendre el jugador, encantat de continuar a Montilivi si ningú no li diu el contrari. Romeu, a Girona, és protagonista dels èxits de l'equip de Míchel. Però hi ha trens que només passen una vegada a la vida i potser és l'última oportunitat per a Romeu de tornar al Barça i situar-se a l'elit del futbol mundial. I això, per descomptat, com a mínim s'ha de rumiar.

Vendre per créixer

El Girona ha defensat de totes les maneres possibles que, si vol continuar creixent, el fet de vendre actius forma part d'aquest creixement. Però una cosa és vendre i l'altra regalar futbolistes que, pel seu nivell, són atractius per a possibles compradors. "Evidentment, Romeu té clàusula", expliquen fonts del club, que es posen les mans al cap mentre contemplen com les xarxes socials s'omplen d'una rumorologia que va canviant cada cinc minuts. Si el Barça s'acaba decidint per Oriol Romeu i el futbolista, que no s'ha pronunciat ni en un sentit ni en un altre, decideix que el seu futur ja no és a Montilivi, el preu de sortida s'aproxima als 10 milions d'euros.

El mateix passa amb Arnau Martínez, el defensa català que actualment és a l'Europeu sub-21 amb la selecció espanyola. En el seu moment, també va ser assenyalat com un dels recursos que volia Xavi, una opció que s'ha refredat. Va guanyar pes l'opció de l'Atlètic de Madrid, amb qui hi ha hagut negociacions, i també ha sorgit l'olfacte del Vila-real, especialista en detectar i captar talent jove. Però qui el vulgui haurà de pagar el que val: uns 20 milions d'euros. De moment, ningú no s'hi ha acostat i el futbolista continua al Girona.

Per qui sí que farà caixa el conjunt blanc-i-vermell és per Ramon Terrats, cedit al conjunt groguet el passat mercat d'hivern i amb una opció de compra que s'eleva als 2,5 milions d'euros. El migcampista ha convençut i s'hi quedarà, previ pagament. El termini per oficialitzar aquesta clàusula s'acaba aquest 30 de juny. Per saber què passarà amb Oriol Romeu, caldrà esperar una mica més.

stats