PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 06/06/2023

El Girona vol repetir amb Marc Bartra la fórmula Oriol Romeu

El central català, que juga al Trabzonspor turc, pot arribar a Montilivi aquest estiu

2 min
Marc Bartra celebra després de marcar un gol durant el partit de futbol de la setmana 35 de la Super Lig turca entre Trabzonspor i VavaCars Fatih Karagumruk al Complex esportiu Senol Gunes de Trabzon, Turquia, el 22 de maig de 2023.

GIRONAMarc Bartra pot ser un dels grans fitxatges de l'estiu del Girona, que, tal com ha pogut saber l'ARA, ja està en converses per tancar la seva arribada. El central de Sant Jaume dels Domenys, format al planter del Barça i actualment al Trabzonspor turc, amb qui té contracte fins al 2025, s'ha ofert per vestir-se de blanc-i-vermell, i als despatxos de Montilivi veuen amb bons ulls la seva arribada. Després de l'èxit de l'estiu passat en la negociació amb Oriol Romeu, un futbolista que ha ofert un rendiment espectacular al terreny de joc i s'ha convertit en el líder indiscutible de Míchel al mig del camp, el Girona vol repetir la fórmula amb Marc Bartra, que seria un dels puntals de la defensa.

La intenció de Bartra és rescindir el seu contracte amb el Trabzonspor, un fet que facilitaria encara més el seu fitxatge pel conjunt gironí, que està disposat a confeccionar una plantilla de garanties per afrontar el segon curs consecutiu a Primera Divisió, després d'haver-se quedat a les portes d'Europa en l'any del seu retorn. El Girona considera que Bartra s'adapta a les necessitats que demana Míchel per millorar l'eix defensiu, ja que és un central corrector amb velocitat i bona sortida de pilota. El fet de conèixer la Lliga també juga a favor seu. Bartra encaixa perfectament amb el prototip de futbolista que vol incorporar el Girona: català, amb experiència i rendiment immediat, capaç d'aportar futbolísticament des del primer minut. Aquest curs ha disputat 40 partits entre totes les competicions, superant els tres mil minuts i marcant quatre gols. 

Actualment, Míchel disposa de cinc centrals per a la temporada vinent: Santi Bueno, David López, Juanpe, Bernardo i Callens, arribat lliure el passat mercat d'hivern i a qui se li buscarà una sortida aquest estiu, perquè entre les lesions i un rendiment molt discret no ha convençut del tot.

Altres operacions de mercat

Bartra podria afegir-se al fitxatge de Gazzaniga, primera incorporació del Girona 2023/24. El porter argentí, que ha jugat com a cedit del Fulham, acaba contracte a Anglaterra i es quedarà en propietat a Montilivi, tal com volia Míchel. Gazzaniga no és l'únic jugador cedit que el club gironí pot quedar-se, perquè el desig és que també ho faci Iván Martín, propietat del Vila-real, que a la vegada té el futbolista blanc-i-vermell Ramon Terrats cedit a les seves files. Els dos clubs negocien un intercanvi.

L'altre futbolista que pot continuar un any més a Montilivi és Yangel Herrera, cedit pel Manchester City. Malgrat els seus problemes musculars, és del gust de Míchel, que ha demanat la continuïtat del veneçolà perquè confia molt en el seu potencial.

stats