Futbol - Primera Divisió

El Girona, líder en solitari de la Lliga gràcies al Rayo Vallecano

El Reial Madrid va ser incapaç de superar un dels seus rivals ciutadans i va cedir el primer lloc de la classificació

3 min
Joselu es lamenta durant una acció del partit davant el Rayo Vallecano.

BarcelonaEl Girona és el nou líder en solitari de la Primera Divisió. El conjunt català, que està fent un inici de temporada primorós, es va beneficiar de l'empat a zero que el Rayo Vallecano va aconseguir al Santiago Bernabéu i té dos punts d'avantatge sobre el Reial Madrid en la classificació després de 12 jornades. Els de Míchel Sánchez no perdran aquest privilegi com a mínim fins dissabte que ve, quan visitaran precisament Vallecas en el darrer partit abans d'una nova aturada internacional. A Montilivi es pessiguen quan veuen el seu equip tractant d'igual a igual els dos colossos del futbol estatal i màxims favorits a guanyar la Lliga. Perquè si la distància amb els blancs és de dos punts, el marge sobre el Barça puja fins als quatre. A més, els catalans tenen un coixí de 10 punts sobre la cinquena plaça, la primera que no dona accés a la pròxima Lliga de Campions. La referència en aquest sentit és l'Athletic Club, que es va imposar al Vila-real a La Ceràmica (2-3).

Si el Girona és líder en solitari és gràcies al seu triomf davant l'Osasuna de dissabte i a l'ensopegada d'un Madrid que no va trobar la manera de resoldre un partit teòricament fàcil contra el Rayo a casa. Els de Carlo Ancelotti, que venien carregats de confiança després de guanyar el clàssic in extremis amb dos gols de Jude Bellingham, van ser incapaços de fer la feina davant d'un rival que va aguantar el setge en tot moment. L'ocasió més clara per als blancs en la primera part la va tenir Fede Valverde, que en un mà a mà amb Dimitrievski va xutar al ninot. Joselu també va estar a prop de marcar, però la seva rematada a la sortida d'un córner va marxar afaitant el pal esquerre de la porteria de l'equip que entrena Francisco Rodríguez, un vell conegut del Girona.

Que el futbol és un mocador també queda clar quan es repara en què Míchel va iniciar-se com a entrenador a Vallecas. El tècnic madrileny sempre estarà agraït als seus orígens, malgrat que va acabar destituït quan va entrenar el Rayo Vallecano. Precisament, la seva sortida va començar a gestar-se després d'una derrota davant el Girona a Vallecas. El destí és capritxós. Sigui com sigui, la realitat és que el club català, després de només 12 jornades, té un marge de, ni més ni menys, 24 punts respecte al descens, que marca el Celta de Vigo. Aquesta dada ara sembla irrellevant, però fa només dos mesos la salvació era l'objectiu prioritari del Girona.

El lideratge en solitari dels de Míchel va perillar en el minut 66 del partit del Santiago Bernabéu, quan li van anul·lar un gol a Vinícius per fora de joc previ de Joselu, que l'havia assistit amb el pit. D'altra banda, l'entrada de Rodrygo va comportar un afegit de perillositat per l'equip blanc. Però el Rayo Vallecano, pràcticament inèdit en atac, va ser capaç de mantenir-se ferm en defensa a les ordres de Francisco. I, quan els jugadors de camp no vam poder aturar l'atac madridista, va aparèixer Dimitrievski, ex del Gimnàstic de Tarragona, per solucionar la situació de perill.

La segona vegada que el Girona és líder en solitari

L'experiència de veure's sol a dalt de tot de la classificació no és nova per al Girona. Aquest mateix curs ja la va poder viure per primera vegada a la història. Era la jornada 7 quan ho va aconseguir. Però, aleshores, l'alegria va durar molt poc. Concretament, tres dies, els que van passar fins que, precisament el Reial Madrid, li va pispar el lideratge guanyant per 0-3 a Montilivi amb gols de Joselu, Tchouaméni i Bellingham. És l'única derrota que ha patit el Girona en les 12 primeres jornades. Ara, com a mínim, li durarà sis dies. Fins dissabte vinent. Una història de pel·lícula.

stats