PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 20/08/2023

Quatre punts de sis per situar el Girona al paradís

Un doblet de Stuani i un gran Savinho estripen el Getafe

2 min
Cristhian Stuani, autor d'un nou doblet

GIRONAVa ser un brasiler de dinou anys, nascut a Belo Horizonte i captat pel City Football Group qui va trencar la monotonia a Montilivi abans que aparegués el de sempre. El seu nom és Sávio Moreira de Oliveira, però el coneixen com a Savinho. Situat al vèrtex esquerre ofensiu plantejat per Míchel, ni la duresa dels futbolistes del Getafe va intimidar-lo. En mitja hora, els madrilenys havien vist quatre grogues, inclòs el tècnic Bordalás, a qui l'estadi li va dedicar càntics irònicament. En aquest període de temps, a banda d'intentar buscar-li les pessigolles als seus contraris, desafiant-los amb incomptables desequilibris individuals, Savinho va tenir l'encert de posar-li un caramel a Yangel Herrera que el veneçolà no va dubtar en enviar al fons de la xarxa. Va ser el primer dels tres gols que va marcar el Girona, que va sentir-se al paradís (3-0).

En els dos partits de Lliga jugats fins ara, dues cares noves han permès que el Girona sumi quatre punts i es mantingui invicte. Si a Sant Sebastià va ser Dovbyk, a l'estadi va ser Savinho, amb permís dels dos golejadors. El conjunt gironí s'ha mogut bé en el mercat de fitxatges. Tenia detectat què podia millorar-li la plantilla i ho ha fet possible. I d'aquesta manera, sense fer fressa, Míchel disposa de les eines que volia. Encara no s'ha acabat i arribarà més gent, però la base és immillorable.

La jornada a Montilivi va ser especial. El club, recognoscible al terreny de joc, també comença a ser-ho lluny de la gespa. En una mostra d'agraïment a la fidelitat de la seva afició, novament il·lusionada amb les grans perspectives que s'entreveuen, va estrenar els seients personalitzats, en què una placa assenyala el nom del propietari, que no ha fallat en l'assistència a l'estadi. També va homenatjar Eloi Amagat, retirat aquest estiu. El gran capità és l'únic futbolista que ha vestit la samarreta blanc-i-vermella a Primera, Segona, Segona B i Tercera. Agraïment etern a un futbolista d'una altra època.

De llegenda a llegenda

I si parlem d'històrics, cal reconèixer la figura de Cristhian Stuani, que un any més va arribar puntual a la cita amb el gol. La rematada del màxim golejador històric del Girona, a centrada de Miguel, va acabar d'arrodonir l'alegria dels gironins. L'uruguaià marca gols des del 2017 a Montilivi; és a dir, fa set temporades. A Primera n'ha fet 51.

Mai no n'ha tingut prou, com es va comprovar deu minuts després del segon gol, quan va fer el tercer aprofitant un xut de Savinho. Stuani era allà, amb la canya a punt. Va córrer a celebrar-ho amb la graderia, que està boja per ell.

També ho està per un Girona que tindrà el recorregut que vulgui tenir, perquè per condicions no serà. De moment, no sembla que tingui la panxa plena. El projecte està consolidat, als despatxos i a la banqueta. Tothom rema en la mateixa direcció. I Montilivi se n'aprofita, conscient que la vida són cicles i que s'ha de viure tot com si fos la primera vegada.

  • Girona: Gazzaniga, Arnau (Bernardo, 91'), Daley Blind, David López, Miguel, Aleix Garcia, Yangel Herrera (Selvi, 91'), Iván Martín (Pablo Torre, 83’), Tsygankov, Sávio (Valery, 72’) i Stuani (Dovbyk, 71’). Entrenador: Míchel Sánchez.
  • Getafe: David Soria, Iglesias, Duarte, Mitrovic (Lozano, 59’), Gastón, Djené, Maksimovic, Damián (Gorka, 87'), Aleñá (Santi, 66’), Mayoral (Portu, 59’) i Latasa. Entrenador: José Bordalás.
  • Gols: 1-0 Yangel Herrera (12’), 2-0 Stuani (55’) i 3-0 Stuani (65’).
  • Àrbitre: Figueroa Vázquez (Comitè Andalús).
  • Targetes grogues: Latasa (7’), Mayoral (28’), Mitrovic (29’), José Bordalás (30’), Gazzaniga (45+3’), Djené (51’), Iván Martín (61’) i Duarte (90+3').
  • Targetes vermelles: cap.
  • Estadi: Montilivi, 11.784 espectadors.
stats