PRIMERA DIVISIÓ

Quins futbolistes del Girona continuaran la següent temporada?

Quique Cárcel espera tancar aviat entre quatre i sis ampliacions de contracte de jugadors importants

3 min
Tsygankov i Dovbyk, en un entrenament

GIRONAEl creixement del Girona ha fet possible que, quan negocia, no vagi a remolc com en èpoques anteriors. Ara és ell qui porta la veu cantant. Sempre hi ha excepcions, esclar, però la transformació és evident. Quan Quique Cárcel va començar l'etapa a Montilivi, pocs futbolistes volien vestir-se de blanc-i-vermell. Ara, gairebé una dècada més tard, és el director esportiu qui diu que no. El model creat és 100% d'èxit.

Actualment, el fet de viure una temporada de somni no el distreu de la feina de planificació del curs següent, que ja fa dies que ha començat. La carpeta damunt de la taula és clara: configurar una plantilla de garanties per disputar tres competicions (Lliga, Copa i Champions?). El rendiment de la plantilla ha estat tan elevat, que diversos noms de l'equip de Míchel interessen a altres clubs, que hi trucaran aquest estiu disposats a endur-se alguns dels futbolistes. Cárcel vol blindar al màxim la plantilla i donar-li continuïtat, obrint la porta a alguna venda sucosa que faci créixer l'economia.

És el patró que ha seguit els darrers anys. Sense anar més lluny, l'actual, en què van sortir quatre titulars (Santi Bueno, la venda més alta de la història, que va deixar dotze milions; Oriol Romeu, Rodrigo Riquelme i Taty Castellanos) i en van arribar uns altres que han multiplicat el rendiment col·lectiu. A Girona sempre ha funcionat així, la cosa. Pocs futbolistes han tingut el cartell d'intransferibles i Cárcel sempre ha aconseguit reinventar-se.

Tancades i anunciades ja dues ampliacions de contracte, les del porter Gazzaniga i les del central David López, es preveu una cascada de renovacions importants que assegurin la continuïtat d'algunes peces que ballen. L'objectiu també és actualitzar sous, alguns desfasats a conseqüència de la nova realitat del vestidor. De retruc, el Girona es protegeix perquè, si hi ha una venda, amb les noves actualitzacions alguns noms veuran augmentades les clàusules perquè l'hipotètic traspàs sigui com més elevat millor.

Dos casos que semblen imminents són el del lateral català Arnau Martínez i el del migcampista basc Iván Martín. Martínez, per qui el club va rebutjar ofertes l'estiu passat considerant que no s'acostaven a les seves exigències, serà una excepció i renovarà abaixant-se la clàusula, perquè passarà dels vint milions actuals als quinze. Per contra, veurà augmentat considerablement el sou i allargarà l'estada a Montilivi. Martín, que vol l'Athletic (s'especula que també el Vila-real), ha estat una de les sorpreses del curs i també signarà, en el seu cas per evitar pretendents.

Tsygankov i Dovbyk

Les estrelles ucraïneses Tsygankov i Dovbyk, en una informació avançada per L'Esportiu, són els grans pilars que espera tancar el Girona, conscients que sí que són un gran reclam. Cap dels dos té una clàusula baixa, precisament, però el seu valor de mercat ha pujat considerablement i l'entitat considera que se'ls ha d'adequar el sou, perquè hi ha clubs que poden pagar-los molt més. Tsygankov té un valor de 25 milions d'euros i Dovbyk de 28, segons la web especialitzada Transfermarkt. Dues xifres que segur que Cárcel estudiaria amb gust, perquè això a Montilivi són molts diners. A més, cal tenir present que pels dos comparteix drets amb altres equips. Van costar barats, és cert, però el dia que els venguin els diners s'hauran de repartir.

Daley Blind és un altre dels casos que el Girona pretén renegociar a l'alça, perquè ha superat totes les expectatives i la seva experiència a alt nivell serà molt benvinguda el curs vinent, en què si res no es torça el Girona disputarà competició europea -probablement la Champions-, per primera vegada en la seva història. Dels futbolistes que acaben contracte, Juanpe, Borja García i Juan Carlos, encara no ha transcendit el què; mentre que caldrà estudiar quins dels cedits poden continuar un any més. Eric Garcia seria un estímul grandiós, tal com Yan Couto i Savinho. Els dos brasilers, especialment el davanter, hauran d'esperar que el City Football Group faci algun moviment per convertir en legal l'operació amb el canvi de regles que hi haurà.

stats