Esports 08/05/2021

Quan el Girona va guanyar quatre partits seguits per última vegada

La gesta va passar el 2017, l’any de l’ascens, i es pot repetir a Logronyo

Jordi Bofill
2 min
El Girona del 2017, celebrant un gol contra el Getafe

GIRONALes aturades de René, la profunditat de Maffeo i Aday als carrils, la solvència de Juanpe, Alcalá, Ramalho i Kiko Olivas a l’eix central, la feinada de Pere Pons i Àlex Granell al mig del camp, l’equilibri entre la màgia de Borja García i l’ambició de Portu, i l’olfacte golejador de Fran Sandaza i Samuele Longo. Així era el Girona de Pablo Machín a mitjans de març de l’any 2017, l’últim cop que va encadenar quatre victòries seguides a la Lliga. Les víctimes van ser el Mallorca (1-0), el Mirandés (0-2), el Getafe (5-1) i el Reus (1-2). Era la tercera sèrie d’un pòquer de triomfs del curs: la primera havia tingut lloc entre el novembre i el desembre, i la segona entre el desembre i el gener. El conte de fades d’aquella temporada acabaria amb el final feliç de l’ascens a Primera.

Més de quatre anys després, el Girona novament pot lligar quatre victòries consecutives. Ja no hi ha Machín, ni pràcticament ningú de l’equip guanyador que acabaria meravellant a l’elit. Però hi ha Francisco, va arribar Stuani i el vestidor ha recuperat l’optimisme, i ha arribat a la part final del campionat depenent de si mateix per jugar el play-off d’ascens a Primera. Tot un miracle, si mirem enrere. El conjunt gironí ha sumat 19 dels últims 24 punts i ha guanyat el Saragossa (3-0), l’Oviedo (0-1) i el Tenerife (1-0). Ara toca el Logronyès (18.15 hores, Movistar LaLiga), contra qui defensarà la sisena posició que per primera vegada ocupa en un campionat que, quan falten cinc jornades, ja no admet errades. Al mes de desembre el Girona també va encadenar tres victòries seguides, així que aquesta és la segona sèrie del curs.

Tots els futbolistes disponibles

Últimament tot va tan bé que fins i tot Francisco no té cap baixa. Mamadou Sylla i Pablo Moreno s’han recuperat per alimentar la competitivitat d’un vestidor que s’obliga a tocar de peus a terra. “Tenim gent intel·ligent, que sap d’on venim. No hem d’esforçar-nos gaire per controlar l’eufòria perquè queda molt per acabar el campionat”, opina l’entrenador del Girona, a qui en números només millora l’Espanyol en l'últim tram de Lliga. “Hem de mantenir el fet de continuar depenent de nosaltres, seria un bon senyal. Si estem en una bona dinàmica és perquè tothom està fent una gran feina. Som honrats, humils i ningú ens ha regalat res, tot el que tenim ho hem hagut de suar. Si soc sincer, no he mirat ni la classificació. Sé que som sisens, sí, però només m’ocupa seguir treballant i treballant. I el Logronyès, com cap rival, no serà fàcil”. 

stats