FUTBOL
Esports 09/08/2016

El Girona haurà de respondre als tribunals per Àlex Menéndez

El club li va rescindir el contracte per la lesió de llarga durada just després de fitxar-lo, un fet que ja està en mans dels advocats de l'AFE

Ferran Rigat
2 min
Àlex Menéndez en un partit de la temporada passada amb el Sporting de Gijón

BarcelonaLa mala fortuna va castigar l'últim fitxatge del Girona. Àlex Menéndez, lateral esquerre procedent de l'Sporting de Gijón, es va trencar els lligaments creuats el dimarts 2 d'agost en un dels primers entrenaments amb el seu nou club, una lesió que l'allunyarà durant vuit mesos dels terrenys de joc. Els gironins havien presentat el dia abans el futbolista de Gijón amb la firma i la revisió mèdica consegüent, però la lesió va obligar el club a prendre una decisió difícil: rescindir-li el contracte.

Si la lesió no era prou càstig, el futbolista està a l'atur sense l'opció que cap equip s'interessi pels seus serveis. Però el club, per defensar la seva postura, va emetre un comunicat oficial en què deia que segons el conveni tenia fins a quinze dies per rescindir el contracte: "Segons el que s'ha establert en el contracte de treball i el conveni col·lectiu per a l'activitat de futbol professional (annex I, punt 4), en el transcurs dels quinze dies preceptius per a la realització de les proves mèdiques que determinen l'aptitud física del jugador, els serveis mèdics del club han detectat una greu lesió al genoll dret, preexistent a la contractació del jugador, que li impedeix dur a terme la prestació laboral en les condicions reclamades pel Girona FC".

L'AFE entra en escena

Menéndez va considerar que la lectura del club era errònia, i per mitjà del seu representant, Pedro Bravo, va fer arribar el cas a l'AFE (Associació de Futbolistes Espanyols). Avui ha sigut el dia en què l'AFE ha entrat en escena donant tot el seu suport al futbolista, mostrant el seu "malestar" i fent constar que "el conveni col·lectiu (annex I, punt 4) estableix un termini de quinze dies per sotmetre el jugador a examen mèdic". "En aquest cas, el reconeixement mèdic de l'Àlex es va fer satisfactòriament, inclús el van presentar".

L'associació presidida per Luis Rubiales ha posat a disposició del jugador els seus advocats. "La causa de la lesió es produeix després d'haver passat reconeixement mèdic, mentre el jugador feia exercicis i, per tant, prestava els seus serveis, de manera que no hi ha causa que justifiqui l'acomiadament". El mateix jugador va deixar clar que ell era totalment apte per a l'activitat esportiva.

El club, representat pel director esportiu, Quique Cárcel, ha afirmat que "tenim el màxim respecte pel jugador". "Una altra cosa és com ha passat tot això. Tres metges diferents van avaluar la lesió i van coincidir que ja la tenia. El club va proposar-li que s'operés i es quedés fent la rehabilitació". Però Menéndez ha tornat a fer les maletes per anar-se'n a Gijón a recuperar-se i ha deixat a Girona el cas perquè els tribunals decideixin quina de les dues parts té la raó.

stats