GOLF
Esports 01/10/2016

Festival nord-americà per començar la Ryder Cup

Europa no ha aconseguit imposar-se en cap dels duels del matí, però es refà a la jornada de tarda

Efe
2 min
Zach Johnson, durant la Ryder

BarcelonaL'equip nord-americà ha començat la 41 edició de la Ryder Cup, el torneig biennal entre els Estats Units i Europa que es disputa aquesta setmana al Hazeltine National Golf Club de Minnesota, guanyant els quatre partits de 'foursomes' (cops alterns). A la jornada de tarda, però, l'equip europeu s'ha pogut refer i s'ha endut tres dels quatre duels de 'four-ball'. Els Estats Units dominen per 5-3.

Jordan Spieth i Patrick Reed van ser els primers a derrotar amb un avantatge de tres forats i dos forats per jugar (3 i 2) el duo compost pel suec Henrik Stenson i l'anglès Justin Rose.

Poc després, Dustin Johnson i Matt Kuchar sentenciaven un partit (5-4) en què van aconseguir avantatge des dels primers forats a l'anglès Lee Westwood i el principiant belga Thomas Pieters, incorporat a última hora en substitució de l'anglès Danny Willett, guanyador del Masters i caigut en desgràcia per un article del seu germà ple d'insults als seguidors nord-americans.

L'espanyol Sergio García i l'alemany Martin Kaymer van ser la tercera parella derrotada (4-2) per Jimmy Walker i Zach Johnson, després de perdre un avantatge d'un forat a la recta final.

El nord-irlandès Rory McIlroy i l'anglès Andy Sullivan tampoc van ser capaços de contenir l'envestida nord-americana i van perdre per un forat contra la parella formada pel veterà Phil Mickelson i el jove Rickie Fowler.

A la tarda, els europeus han pogut millorar prestacions, amb les victòries de les parelles de l'anglès Justin Rose i el suec Henrik Stenson, el nord-irlandès Rory McIlroy i el belga Thomas Pieters, i els espanyols Sergio García i Rafa Cabrera Bello, que fet un altre esforç per mirar de guanyar la quarta Ryder Cup consecutiva.

Els protagonistes de l'única derrota europea de la tarda han sigut l'alemany Martin Kaymer, que acumula dos partits perduts, i l'anglès Danny Willett.

stats