Poliesportiu
Esports 23/05/2018

Catalunya, pionera en un nou grau universitari per als futurs líders del món esportiu

La UFEC, UBAE-Eurofitness i Leitat, a través de l’EUNCET Business School, impulsen la titulació

i
àlex Gozalbo
2 min
Foto de família en acabar l'acte de presentació

BarcelonaEl nou grau oficial de ciències i tecnologies aplicades a l’esport i al fitness s'ha presentat aquest dimecres. Aquests estudis universitaris oficials estan impulsats per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), UBAE-Eurofitness i Leitat, a través de l’EUNCET Business School. La titulació és una proposta de formació pionera que neix amb l’objectiu de formar professionals del món de l’esport amb un perfil molt ampli.

Els pilars sobre els quals es fonamenta aquest grau, ha explicat Gerard Esteva, president de la UFEC, són la reinversió ("Els beneficis revertiran en beques per a esportistes catalans") i l’adaptabilitat ("Adaptem els estudis a les necessitats reals del sector"). El president de la UFEC ha expressat la voluntat de "crear un 'think tank' del món de l’esport, que sigui un espai de reflexió sobre com ha d’evolucionar l’esport a casa nostra, des d’un punt de vista tècnic i general".

Gerard Esteva, al centre

"Som un país de líders en molts sectors, i l’esport no n’és una excepció", ha afirmat Gerard Figueras, secretari general de l'Esport. El grau inclou la creació de les Beques David Moner, que es finançaran amb els beneficis dels estudis, i que es decidiran amb un tribunal compost per diferents experts i líders en esport, tecnologia i fitness.

Rafel Niubò, secretari general d’UBAE-Eurofitness, ha remarcat el fet que els que treballen de professors d’educació física representen “només el 5% del món de l’esport”. El dirigent ha exposat que amb aquest grau “es volen formar joves en el 85% de l’activitat restant: la indústria, la salut, el fitness i el turisme esportiu, perquè siguin els dirigents del futur”, ha dit. A més, l’ex secretari general de l’Esport ha afegit que compten amb “el campus esportiu més gran de Barcelona”, en referència al primer campus de l’EUNCET a la ciutat, les instal·lacions d’Eurofitness Can Dragó.

"Estem absolutament convençuts que un grau que comparteix, en el seu recorregut educatiu, la ciència i la tecnologia, l’esport i el 'management', no és nomes pioner sinó necessari”, ha explicat Joan Parra, vicepresident de Leitat.

En la presentació, conduïda pel periodista Jordi Basté (RAC1), s’ha dut a terme també un diàleg per reflexionar sobre el lideratge dels directius del futur en què han participat Bonaventura Clotet (doctor en medicina), Isona Passola (consellera de Cultura de Barcelona), Santi Nolla (director de 'Mundo Deportivo'), Ernest Folch (director del diari 'Sport') i Toni Romero (director del diari 'L'Esportiu'). Els ponents han destacat, entre altres coses, les qualitats del lideratge femení i la importància d’envoltar-se dels millors i confiar en els equips.

stats