BUNDESLIGA
Esports 05/01/2016

La lliga anglesa espera amb candeletes l’arribada de Guardiola

El tècnic exposa que vol entrenar a Anglaterra però que no té res firmat

Isaac Lluch
3 min
Guardiola diu que el Bayern “ho sap tot” del seu futur

MunicA Anglaterra ja tenen preparada la catifa vermella. Els fans de la Premier League i els mitjans britànics van rebre amb molta excitació els arguments que va exposar ahir Pep Guardiola des de Munic per explicar la seva marxa del Bayern a final de temporada.

Uns arguments que es basen en una idea principal. El tècnic català vol continuar fent camí. El seu camí. Un trajecte vital des de la banqueta. D’alguna manera és en set anys i mig de carrera dels pocs entrenadors d’elit que sempre han triat quan i on marxar. Ara posa rumb a la competida lliga anglesa. Pel que va deixar entreveure, no li caldrà prendre’s un any sabàtic abans d’assumir el seu nou desafiament. Perquè ho està desitjant. “La raó per la qual no renovo amb el Bayern és molt senzilla. Vull entrenar a la Premier League”, va aclarir d’entrada el tècnic català.

Quin serà exactament el seu destí ho va deixar obert, però no és cap secret que pot anar on vulgui. El Manchester City, gestionat per dos vells coneguts com Txiki Begiristain i Ferran Soriano, el Manchester United, l’Arsenal i el Chelsea han picat a la porta de Guardiola. Queden descartats el PSG i el Milan, que també havien trucat al representant del tècnic, Josep Maria Orobitg.

La premsa anglesa es feia ressò ahir de les recents declaracions de l’entrenador del City, Manuel Pellegrini, que va negar que les especulacions sobre la disponibilitat de Guardiola l’afectin. “Aquesta mena de coses formen part d’un club gran. Has de separar el present del futur per treballar. A vegades l’especulació és veritat i a vegades no. Però no pots deixar que t’afecti”, va indicar el tècnic xilè.

Guardiola va voler frenar ahir justament l’especulació que ja havia signat amb un dels grans clubs anglesos: “Quan firmi un contracte amb un nou equip naturalment que el club ho comunicarà. En aquest moment no puc dir altra cosa perquè no he firmat res encara”.

El tècnic català vol centrar-se a acabar amb el màxim de títols possibles amb el Bayern. Guardiola és conscient que bona part de l’entorn bavarès li retraurà que la seva etapa a Munic “no serà completa” si no guanya la Champions League, però va destacar que ja havia fet una cosa que per a ell té més mèrit: “En 51 partits de primera volta de la Bundesliga només n’hem perdut 1. És una bogeria. No em tornarà a passar a la vida”.

Guardiola va defensar que els problemes que han pogut sorgir en dos anys i mig al Bayern no han estat determinants per prendre la decisió. “Senzillament necessito un nou repte. Vull provar-me a la Premier League, vull provar si puc fer que un equip meu jugui bé allà. Si tingués 50 o 60 anys m’hauria quedat al Bayern. És el lloc perfecte pel club, per l’organització de la Bundesliga, pel fet que hi ha una aturada hivernal. Però tinc 44 anys, sóc prou jove i vull anar a la Premier League amb energia”, va reblar Guardiola mentre agraïa alhora que la directiva del Bayern “ho intentés tot” per fer-lo renovar.

El nou tècnic del Madrid

El tècnic no es va estar de felicitar el Bayern per haver pres la “decisió perfecte” d’haver contractat Carlo Ancelotti com el seu relleu i va tenir paraules càlides per al debutant a la banqueta del Reial Madrid, Zinedine Zidane: “És un dels millors jugadors de la història. Ho coneix tot, sobre el futbol, té olfacte per al vestidor, per als mitjans. No li desitjo tot perfecte perquè sóc fan del Barça, però sí molta sort”.

Zidane va visitar Guardiola la temporada passada per inspirar-se en els entrenaments del Bayern. El tècnic català buscarà aviat la seva inspiració a Anglaterra.

stats