FUTBOL
Esports 05/01/2016

El Madrid esborra d'un cop de ploma Rafa Benítez i s'entrega a Zidane

Benítez està dolgut amb Florentino i no va voler acomiadar-se'n personalment

Toni Padilla
4 min
Zidane, nou tècnic del Madrid

BarcelonaRafa Benítez no va voler trobar-se amb Florentino Pérez un cop va saber, gràcies a la trucada d’un periodista, que seria acomiadat. I Florentino no va voler dedicar gaire temps a l’entrenador madrileny un cop va decidir que el feia fora. Pérez va esborrar el nom de Rafa Benítez del Madrid d’un cop de ploma, dedicant-li quatre paraules. El seu nom apareix només a la web a la galeria d’antics entrenadors i el departament de comunicació blanc va encarregar-se de construir des del primer minut una imatge de felicitat al voltant del nou tècnic, Zinedine Zidane, que enfonsa encara més Benítez. Les rialles dels jugadors van ser interpretades per molts com una alliberació per no haver de treballar més amb l’entrenador madrileny.

José Ángel Sánchez, la mà dreta de Florentino Pérez, va trucar a Benítez aquest dilluns abans de dinar per citar-lo a una reunió al Bernabéu. Benítez, però, ja havia conegut la notícia de la seva destitució i va negar-se a reunir-se si no li deien el motiu. Sánchez, doncs, va trucar a Manuel García Quilón, el representant de Benítez, per pactar una reunió. García Quilón li va respondre que Benítez no es desplaçaria ni al Bernabéu ni a la Ciudad Deportiva per escoltar una notícia que ja coneixia, amb la intenció de fer arribar el malestar del tècnic per la manera com s’havia cuinat el seu relleu. García Quilón i Sánchez van començar a negociar la rescissió del contracte, doncs, amb Benítez negant-se a parlar amb Florentino. I aquest decidit a arraconar-lo a un petit racó de la història madridista amb un cop de ploma. Un cop va signar el contracte de Zidane, Benítez va ser reduït a quatre paraules de comiat. L’endemà, Benítez estava encara més dolgut. Emilio Butragueño va dir sobre Benítez: “Li agraeixo la seva professionalitat, és extraordinari i és una gran persona”. Res més.

Carta de Benítez

El tècnic ha escollit la seva web personal per poder acomiadar-se del madridisme. Ho ha fet sense voler provocar aldarulls, amb elegància i fredor: "sentimentsjunta directivaBenítezCastellana

Zinedine ZidaneValdebebas

Zidane ja treballa

Zinedine Zidane, per la seva part, va dirigir el seu primer entrenament com a tècnic, un entrenament obert als nens i famílies amb més de 10.000 persones. El francès va ser ovacionat en el primer dia com a tècnic. Zidane té un contracte de dos anys i mig amb el club blanc i finalment seguirà comptant amb el seu ajudant del filial, David Bettoni, que ja va treballar al costat de Zidane en el seu primer entrenament al capdavant de la primera plantilla del Reial Madrid. “Hi ha persones que treballaran amb mi. Són persones que ho van fer l’any passat amb el Castilla. Són tres o quatre persones, que serà l’equip de treball que tindré i res més. No buscarem un segon entrenador” va dir.

Emilio Butragueño, director de relacions institucionals, va deixar clar que el club blanc confia “plenament” en Zidane. “Ens alegrem que sigui el nou entrenador. Des que es va anunciar la notícia ha generat moltíssima il·lusió en el madridisme i confiem que aconseguirà els objectius del club. Avui obrim un capítol amb molta il·lusió. Confiem plenament en Zidane”, va afegir, i va definir Zidane com una “llegenda” del club i “una persona molt estimada pels madridistes” que durant cinc temporades va “delectar” el públic de l’estadi Santiago Bernabéu. Els jugadors van rebre Zidane amb rialles. Una nova època ha començat al Madrid de Florentino. Benítez ja no existeix.

Zinedine Zidane, durant el seu primer entrenament amb el Madrid

"Tenir bona relació amb els jugadors"

Zinedine Zidane, després d'un primer entrenament fent bromes, va afirmar que una de les prioritats de la seva nova etapa a la banqueta blanca serà "estar a prop dels jugadors" i tenir-hi "una bona relació". "Cal estar a prop dels jugadors. El més important és tenir una bona relació amb tots els jugadors. Jo sóc el responsable de l'equip i m'interessa que tot vagi bé i tenir una bona relació amb tothom, els jugadors primer".

Aquest serà un punt clau per a un equip en què, segons ha assegurat, jugaran sempre Karim Benzema, Cristiano Ronaldo i Gareth Bale en una clara aposta pel futbol d'atac i ofensiu però respectant l'equilibri que tant va agradar a l'extècnic del Reial Madrid Carlo Ancelotti. "Sí. Vull jugar amb els tres atacants, sí. Sí, clarament. El que intentaré és donar il·lusió. Tots els partits els podem guanyar amb joc, lliurement, esforç i tots els valors del madridisme. Intentaré això, que sigui així, amb bon joc. Vull aportar el que he dit abans, un toc personal i ofensiu. Vull transmetre això com a entrenador, que els jugadors s'ho passin bé en el terreny de joc, segurament com ho han fet amb Benítez. Ara he d'aportar més als meus jugadors i ho faré dia a dia amb el nostre treball", ha afegit.

No vol ser com Guardiola

Qüestionat per si pot ser un tècnic amb un camí similar al de Pep Guardiola, Zidane ha dit que "Guardiola és Guardiola i jo ho intentaré fer tan bé com pugui. Guardiola és un formidable entrenador i el que fa és impressionant. Mai m'he comparat amb ningú. No ho vaig fer de jugador i no ho faré de tècnic. L'important és el dia a dia, el que aporti a la meva plantilla, i faré tot el possible perquè treballem bé tots".

stats