MOTOCICLISME
Esports 02/11/2014

Guintoli remunta i es proclama campió del món de Superbikes

El francès guanya les dues curses i pispa el títol a Tom Sykes, que arribava com a líder a l'última cita del Mundial

Efe
2 min

BarcelonaEl francès Sylvain Guintoli (Aprilia) s'ha proclamat aquest diumenge campió del Mundial de Superbikes després de guanyar les dues últimes carreres, disputades al circuit qatarià de Losail, i remuntar els 12 punts amb els quals l'avantatjava el líder del certamen, el britànic Tom Sykes (Kawasaki).

El britànic, que defensava el títol, ha arribat a Losail amb dotze punts de marge sobre Guintoli, però després de disputar-se la primera cursa, el francès li va retallar de cop 9 a falta només de l'última carrera. Guintoli, de 32 anys, ha guanyat la primera mànega sota els focus de Losail per davant del seu compatriota Loris Baz, company d'equip de Sykes i que s'ha negat a cedir-li la seva posició al final de la prova. Tom Sykes, tercer a la meta, seguia liderant la general, però amb només tres punts de marge sobre Guintoli, que ha aconseguit la seva quarta victòria de la temporada.

En la segona mànega Guintoli ha rubricat la seva remuntada després d'imposar-se de nou, aquesta vegada per davant del també britànic Jonathan Rea (Honda) i del propi Sykes, que ha tornat a completar el podi.

Amb aquest triomf, el cinquè del seu compte particular de l'any 2014, Guintoli s'ha proclamat per primera vegada campió mundial amb 416 punts totals, sis més que Tom Sykes, guanyador de vuit carreres aquesta campanya.

El català Toni Elías (Aprilia) ha estat sisè en les dues curses, mentre que el mallorquí David Salom (Kawasaki) ha aconseguit el títol de la nova classe EVO. Salom ha tingut prou amb acabar per darrere de l'italià Niccolò Canepa (Ducati) en la primera cursa per assegurar-se el títol a falta de l'última carrera. La classe EVO ha entrat aquesta temporada al Mundial de Superbikes per abaratir costos. Les motos són iguals que les de la màxima categoria pel que fa a xassís, suspensions i frens, però pel que fa a l'electrònica i el motor, el reglament és igual que el del certamen Superstock.

stats