FÓRMULA 1
Esports 15/03/2015

Hamilton comença la temporada com va acabar la passada: guanyant

El pilot britànic domina de principi a fi al circuit d'Albert Park. Només 11 cotxes han acabat la cursa australiana

Nuria García
2 min
Hamilton i Rosberg, per davant de tothom, en l'inici del GP d'Austràlia de F-1 / JULIAN SMITH / EFE

BarcelonaCom si no hagués passat el temps. Lewis Hamilton ha començat la temporada 2015 com va acabar la passada: al capdamunt del podi. El pilot britànic no ha tingut rival en el Gran Premi d'Austràlia i ha aconseguit el primer triomf de la temporada. Ho ha fet com l'any passat, dominant, amb autoritat i sense veure's amenaçat per ningú, ni tan sols pel seu company d'equip, Nico Rosberg, a qui ha tingut a més d'un segon durant bona part de la cursa. Mercedes ha aconseguit també el primer doblet de la temporada i al podi els ha acompanyat Sebastian Vettel, que s'ha ruixat amb cava en la seva estrena amb Ferrari.

De fet, l'alemany ha hagut de lluitar amb Felipe Massa. Serà una de les lluites de la temporada, la que tindran els Ferrari amb els Williams per ser el segon equip en discòrdia per darrere dels Mercedes. Vettel ha superat Massa a boxes, després d'encertar l'estratègia en la primera aturada. Després, tot i que el brasiler ha intentat apropar-se a Vettel, l'alemany s'ha defensat a la perfecció

La cursa però, tan sols l'han acabat 11 cotxes. Que Manor decidís que no participaria en el GP d'Austràlia feia que només hi hagués 18 pilots a la graella, però abans de començar, ja hi ha hagut dues baixes: la de Valtteri Bottas (Williams) per molèsties a l'esquena i la de Kevin Magnussen (McLaren), que en la volta d'instal·lació ha trencat el motor Honda i s'ha hagut de retirar. Però a més, abans de completar el primer gir, Kviat amb problemes i Maldonado i Grosjean, després d'un xoc en la sortida que ha provocat la sortida del cotxe de seguretat, posaven el peu a terra.

També ha hagut d'abandonar Max Verstappen el dia de la seva estrena amb problemes de motor. Per contra, el seu company a Toro Rosso, el madrileny Carlos Sainz, ha tingut un gran debut, ja que ha acabat novè i ha sumat els seus primers dos punts. Kimi Räikkönen també ha estat un dels pilots que no ha vist la bandera de quadres, ja que a la volta 41, quan feia la segona aturada, ha tingut un problema amb la roda posterior esquerra i, tot i que ha sortit a pista, l'equip li ha demanat que s'aturés ràpidament.

Classificació GP d'Austràlia de F-1 2015

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Nico Rosberg (Mercedes)

3. Sebastian Vettel (Ferrari)

4. Felipe Massa (Williams)

5. Felipe Nasr (Sauber)

6. Daniel Ricciardo (Red Bull)

7. Nico Hülkenberg (Force India)

8. Marcus Ericsson (Sauber)

9. Carlos Sainz (Toro Rosso)

10. Sergio Pérez (Force India)

11. Jenson Button (McLaren)

stats