FÓRMULA 1
Esports 07/09/2014

Hamilton es refà d'una mala sortida i guanya el Gran Premi d'Itàlia

El britànic s'imposa per davant de Nico Rosberg i de Felipe Massa, que ha pujat al podi per primer cop aquesta temporada

Nuria García
1 min
Nico Rosberg se salta la xicana i Hamilton recupera la primera posició al GP d'Itàlia / OLIVIER MORIN / AFP PHOTO

BarcelonaLewis Hamilton ha aconseguit el triomf en el Gran Premi d'Itàlia per davant de Nico Rosberg i de Felipe Massa, que ha pujat per primer cop al podi aquesta temporada. El britànic, que feia cinc curses que no guanyava, s'ha refet d'una molt mala sortida (arrencava des de la 'pole' i tot just en l'arrencada s'ha situat quart) i ha acabat imposant-se.

Tot just a la sortida, Rosberg s'ha situat primer seguit de Magnussen i de Massa. Hamilton, quart, ha hagut de tornar a remuntar. A la volta 5, Massa ha avançat Magnussen i, just en el següent revolt, el britànic ha superat també el pilot de McLaren. Hamilton s'ha situat segon cinc voltes més tard, a la volta 10, quan ha avançat Massa amb un gran interior a la variant del Rettifilo.

Així, Hamilton ha anat esgarrapant segons a Rosberg, que ha comès una errada tirant llarg a la primera variant després de la línia de recta. L'ensurt s'ha quedat en això, però Hamilton ho ha aprofitat per apropar-se encara una mica més. El pas per boxes no ha variat les primeres posicions. Però Rosberg ha tornat a cometre l'errada d'unes voltes enrere: s'ha saltat la xicana i Hamilton no s'ho ha pensat dues vegades per recuperar la primera posició.

Pel darrere, mentre Alonso abandonava, Valtteri Bottas i Sergio 'Checo' Pérez protagonitzaven uns dels millors avançaments de la cursa, remuntant posicions. Bottas ha estat quart, seguit de Ricciardo, que en els últims compassos ha avançat Sebastian Vettel.

stats