PATINATGE
Esports 13/12/2014

Hanyu guanya la final de l'ISU Grand Prix i Javier Fernández remunta fins a la segona posició

El japonès no ha tingut rival i el madrileny, cinquè després del programa curt, fa un gran programa lliure i es penja la medalla de plata

Nuria García
1 min
Hanyu, Fernandez i Voronov, el podi de la categoria masculina de la final de l'ISU Grand Prix / @GPFBARCELONA

BarcelonaEl japonès Yuzuru Hanuy ha aconseguit, com ja es preveia, el triomf en la final de l'ISU Grand Prix que se celebra a Barcelona. No ha tingut rival. El seu patinatge elegant i segur al ritme d''El fantasma de l'òpera' li ha donat una puntuació total de 288.16 i l'ha allunyat de la resta dels rivals. Un programa amb dos quàdruples perfectes (un 'salchow' i un 'toeloop') sumat a tres salts combinats ha fet que Hanyu hagi acabat la competició amb 34 punts de diferència sobre el segon classificat, Javier Fernández.

En la final masculina s'ha vist aquest dissabte que, qui té un dia dolent en el programa curt, pot tenir-lo bo l'endemà per al programa lliure. I al contrari. Si després del programa lliure de divendres el madrileny Javier Fernández ocupava la cinquena posició i marxava capcot, aquest dissabte ha aconseguit remuntar i ha acabat la competició amb la medalla de plata. Tot i alguna petita errada, el madrileny ha fet un gran programa que li ha permès sumar 253.90 punts en total i escalar a la segona posició. A diferència de divendres, aquest dissabte el quàdruple 'salchow' sí que l'ha defensat bé, igual que el quàdruple 'toeloop'.

Tercer hi ha acabat el rus Sergei Voronov, que ha sumat 244.53 punts en total. La sort aquest dissabte no ha somrigut al rus Maxim Kovtun, que ha acabat quart amb 242.27 punts. Cinquè hi ha acabat el japonès Takahito Mura i sisè ha estat Tatsuki Machida, que ha tingut tres caigudes.

stats