RAL·LIS
Esports 06/11/2014

Hirvonen anuncia la seva retirada dels ral·lis després de tretze temporades

El pilot finlandès ho ha fet públic a través del web del Mundial, i penja el casc després de quinze victòries i 68 podis a la màxima competició de ral·lis

Efe
1 min
Mikko Hirvonen, en una imatge d'arxiu / WRC

BarcelonaEl finlandès Mikko Hirvonen, de 34 anys, ha anunciat a través d'un comunicat publicat aquest dijous que es retira de la competició per centrar-se en la seva família i fills després de tretze anys competint a la màxima categoria de ral·lis.

"Al llarg dels molts anys de la meva carrera esportiva m'he centrat molt en mi mateix. Els ral·lis han pres gran part de la meva vida i el ritme del calendari ha estat implacable", explica el quatre vegades subcampió del món. "Tot i que encara m'agrada pilotar, també m'agradaria concentrar-me més en altres coses importants que formen part de la meva vida, com els meus fills i la meva família", afegeix.

Quinze victòries i 68 podis en 162 participacions són el bagatge d'Hirvonen –protagonista en la consecució dels títols de marques aconseguits per Ford en els anys 2006 i 2007– des del seu debut en el Campionat del Món de ral·lis l'any 2002.

"Tinc tants records increïbles de les últimes tretze temporades", comenta el pilot. "He conegut algunes persones fantàstiques i m'ha agradat cada ral·li i cada baralla que he tingut amb alguns pilots excepcionals. He guanyat i he perdut, però quan miro enrere i recordo aquests moments, ho faig amb un gran somriure", apunta.

Hirvonen ha tingut un record especial per al seu copilot Jarmo Lehtinen i per al francès Sébastian Loeb, nou vegades campió del món i amb qui va mantenir una gran rivalitat. "Era un company d'equip i un rival pel que jo tenia i segueixo tenint molt respecte. Crec que el sentiment és mutu", assegura.

stats