Tenis

Hitler al US Open: un espectador diu "la frase més famosa" del dictador i l'alemany Zverev atura el partit

La seguretat detecta l'aficionat i l'expulsa de la pista entre els aplaudiments del públic

Zverev, a l'US Open

Alexander Zverev ja és als quarts de final del US Open –on s'enfrontarà a Carlos Alcaraz– després de derrotar l'italià Jannik Sinner en un agònic partit que s'ha allargat fins al cinquè set (6-4, 3-6, 6-2, 4-6 i 6-3). La tensió d'aquest intens duel, però, no s'ha quedat només en la rivalitat per la victòria a la pista. L'alemany d'ascendència russa ha hagut d'aturar el partit perquè un aficionat ha fet una referència a Adolf Hitler que el tenista no ha deixat passar per alt.

En el quart set i abans que Zverev servís un servei, un aficionat ha cridat: "Deutschland über alles" ("Alemanya per sobre de tot"). Es tracta de la primera frase de l'himne alemany que ja no es canta perquè se la van apropiar els nazis quan Hitler va prendre el poder. Immediatament, el tenista d'Hamburg ha decidit parar el partit i s'ha dirigit al jutge de pista: "Ha dit la frase més famosa que hi ha de Hitler al món, és inacceptable!"

El britànic James Keothavong, encarregat d'impartir justícia, li ha preguntat: "Qui ha dit això?" I tot seguit ha demanat als encarregats de seguretat que localitzessin i fessin fora de les graderies l'individu que s'ha pres la llibertat de fer tal referència a Hitler. Finalment, i amb la col·laboració de la resta d'espectadors, aquesta persona ha sigut localitzada i expulsada de la pista, entre els aplaudiments de la resta del públic.

A Alemanya està penalitzat utilitzar símbols, escuts i frases de l'època nazi en públic. Zverev no ha tardat a queixar-se i fer evident actituds intolerables que, malgrat tot, continuen veient-se en ple segle XXI.