Esports 10/07/2016

La IAAF rebutja la sol·licitud de 67 atletes russos per competir a Rio

La decisió deixa fora, entre d'altres, la saltadora de perxa russa Ieliena Issinbàieva, doble campiona olímpica i plusmarquista mundial

Ara
2 min
Els atletes russos (en la imatge, durant la cerimònia inaugural de Londres 2012) es podrien perdre els Jocs d’aquest estiu a Rio.

BarcelonaLa Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) ha pres la decisió de rebutjar les sol·licituds de 67 atletes russos que van demanar competir en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro tot i la suspensió de la Federació d'Atletisme Russa (FAR) pels nombrosos escàndols de dopatge que l'esquitxen.

Els esportistes han estat informats aquesta matinada de la decisió, segons ha assegurat el secretari general de la FAR, Mikhaïl Bútov, en declaracions a la televisió estatal russa. "La raó de la negativa als atletes russos és la desconfiança cap al sistema antidopatge rus".

La decisió de la IAAF afecta, entre d'altres, la perxista russa Ieliena Issinbàieva, doble campiona olímpica i plusmarquista mundial, que ha tret importància a totes les declaracions que arriben des de l'organisme internacional. "No valen res, no són més que paraules buides, perquè només una decisió serà la important per a nosaltres, la que emeti el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) de Lausana".

Els 67 atletes que aspiren a competir en els Jocs de Rio van presentar fa dues setmanes un recurs contra la decisió de la IAAF que els inhabilita per participar en esdeveniments internacionals.

Tot i que el Comitè Olímpic Internacional (COI) va permetre que atletes russos que demostrin estar nets puguin competir a Rio fins i tot amb la FAR suspesa, la IAAF ho va condicionar al fet que aquests esportistes hagin entrenat fora de Rússia.

En aquestes condicions, tan sols Iúlia Stepanova, que va contribuir a més a destapar els escàndols de dopatge, i la saltadora de llargada Daria Klíshina, han rebut el vistiplau de la IAAF per acudir als Jocs en qualitat d'esportistes neutrals, sense representar Rússia.

stats