GIRONA FC
Esports 17/09/2019

La indecisió tàctica d’Unzué condemna el Girona a Almeria (3-1)

Un doblet de Sekou i un gol de Lazo segellen la nefasta nit blanc-i-vermella

Jordi Bofill
2 min
Sekou, davanter de l'Almeria

GironaNingú sap en què devia pensar Juan Carlos Unzué per decidir sacsejar d’aquesta manera l’onze del Girona. El navarrès, conscient que té tres partits en només vuit dies, ja va advertir que faria rotacions. Fidel a la seva paraula, n’ha fet set. El que no va insinuar és que canviaria el sistema, oblidant el 4-2-3-1 i recuperant el 3-5-2, amb futbolistes jugant en posicions que no són les habituals. Els gironins, que no han donat motius per a cap mena d’optimisme, no han pogut fer res contra l’Almeria (3-1), que ja té nou punts més a la classificació. Unzué s'ha arriscat i ha sortit creu.

Perquè si alguna cosa havia caracteritzat sempre el Girona era ser un equip amb identitat i recognoscible. En passat, sí. Fa temps que l’equip funciona a batzegades. Passava la temporada passada, amb Eusebio, i passa ara amb Unzué. Tots dos han defensat, per activa i per passiva, que gaudir de diferents propostes faria que el col·lectiu fos ric. Però després de perdre la Primera Divisió i sumar 7 dels 18 punts en l’inici a Segona, l’argument perd força. Tot i mantenir bona part d’aquell bloc que competia de memòria, els mateixos protagonistes avui semblen uns desconeguts. I Stuani, o qui sigui, no podrà treure sempre les castanyes del foc.

Quan al davant tens un rival amb els automatismes ben apresos, com l’Almeria, el problema s’agreuja una mica més perquè les diferències es fan més grans. Maffeo, que no és central, i Ramalho, que mai actua per l’esquerra –fins avui–, han patit el que no està escrit per aguantar l’energia de Sekou, que ha enviat al fons de la xarxa la primera rematada neta del partit. L’estava defensant Calavera, el carriler dret, a l’interior de l’àrea. Costa d’entendre. Ofensivament, el Girona no ha creat cap perill. Tret d’un parell de connexions protagonitzades per Jozabed que Gallar i Mojica no han aprofitat, res més. De fet, els locals han estat més a prop de marcar el segon que no pas el Girona d’empatar. Sobretot Corpas, que n’ha tingut un parell.

Com a mínim, l’equip ha tret el caràcter després del descans, un tret que encara conserva. Ajudat per un regal de René, que ha rebutjat malament una centrada de Mojica, Gual ha empatat. Però ha estat un miratge perquè Lazo i Sekou, amb un penal en què Juanpe ha estat expulsat, han tancat la nefasta nit d’un Girona que ha acabat tornant a la defensa de 4 i sense saber ni qui és, ni a què juga, ni què vol ser.

stats