Futbol
Esports 03/10/2018

El passat persegueix Cristiano fins a Torí

La policia de Las Vegas reobre la investigació al portuguès per una presumpta violació el 2009

A. Nadal / I. Lluch
3 min
Cristiano Ronaldo

BarcelonaCristiano Ronaldo va canviar d’aires a l’estiu abandonant el Reial Madrid i fitxant pel Juventus de Torí. Una nova casa i una nova samarreta, però que no han impedit que vells fantasmes el persegueixin fins a Itàlia. El portuguès torna a estar a primera línia informativa, però no pels seus gols, sinó perquè la policia nord-americana de Las Vegas ha reobert la investigació per l’acusació de violació feta per l’exmodel dels Estats Units Kathryn Mayorga en una suite d’un hotel el 2009, unes acusacions que ahir, en un live chat a Instagram, Cristiano va qualificar com a “notícies falses”. Aquest dimecres, en un missatge a Twitter, l'estrella del Juventus ha tornat a defensar la seva innocència: "Nego rotundament les acusacions que se m'imputen. Considero que la violació és un crim despreciable i contrari al que soc i crec. No alimentaré l'espectacle mediàtic organitzat per qui vol promocionar-se a costa meva. La meva consciència està tranquil·la i espero els resultats de les investigacions".

Aquesta és la mateixa tesi que han defensat els advocats del portuguès, després que la setmana passada Mayorga fes pública la seva denúncia a través del setmanari alemany Der Spiegel. Abans, l’abril del 2017, aquest mitjà -que fa més d’un any i mig que investiga el cas- ja havia publicat que el portuguès hauria pagat al seu dia 375.000 dòlars a la presumpta víctima de violació perquè silenciés tot el que va passar aquella nit a l’àtic de l’Hotel Palms, l’estiu que Cristiano va fitxar pel Madrid procedent del Manchester United.L’equip d’advocats de Cristiano van qualificar aquestes informacions d’“invencions periodístiques” .

Der Spiegel, per la seva part,assegura que té molts documents que demostren que Ronaldo va estar al cas del procés negociador amb la víctima i que, fins i tot, va instar a rebaixar la quantitat d’una transferència que s’hauria fet a través d’un compte en un paradís fiscal. Aquests documents explicarien, suposadament, per què, en contra del que van anunciar els assessors del jugador, no han actuat judicialment contra el mitjà alemany.

Cristiano Ronaldo en un partit d’aquest curs amb el Juventus.

L’acord extrajudicial a què haurien arribat Mayorga i Cristiano no seria procedent, i el nou advocat de la nord-americana ha presentat una acusació civil contra el portuguès davant les instàncies judicials de Nevada. Fins ara Mayorga s’havia mantingut en l’anonimat, lligada a un contracte extrajudicial que li impedia citar el nom del futbolista fins i tot en les teràpies psicològiques que ha hagut de seguir. Per la seva banda, la policia de Las Vegas ha confirmat en un comunicat que Mayorga no va donar nom a la superestrella que li havia causat l’agressió sexual aquell dia. “En el moment que es va fer l’informe, la víctima no va proporcionar pistes sobre la localització de l’incident o la descripció del sospitós. Es va fer un examen mèdic”, apunta el cos policial en un escrit, on confirma que han tornat a obrir el cas arran que Mayorga ho denunciés la setmana passada i en sol·licités la reobertura.

Mayorga va al·legar en la demanda que es va veure pressionada a firmar un acord de no revelació per mantenir la violació en secret i que Cristiano hauria intentat resoldre a canvi d’un pagament d’uns 375.000 dòlars i la no divulgació de l’agressió. Segons va publicar Der Spiegel, Mayorga va accedir a certificar que havia “eliminat o destrossat permanentment qualsevol material electrònic o escrit de qualsevol tipus que hagués generat o rebut arran dels suposats fets”, tot i que es va guardar el dret a enviar-li una carta al portuguès. “No m’importen els teus diners. Només volia justícia, però en aquest acord no n’hi ha. [...] Et vaig dir «no, no i no», et vaig cridar i et vaig suplicar que paressis. Mai abans havia tingut tanta por”, es llegeix en un relat que Mayorga va ampliar la setmana passada a Der Spiegel.

Mayorga també afirma que ella va informar la policia de Las Vegas de la suposada agressió sexual el mateix dia que va tenir lloc, el 12 de juny del 2009, i se la va sotmetre a un examen en un hospital local. La nord-americana va reconèixer que la violació l’havia deixat amb “greus ferides emocionals i corporals que inclouen, entre altres coses, contusions anals, trastorn per estrès traumàtic i depressió severa”. A més, segons documents del tribunal, també va desenvolupar un problema d’alcohol.

stats