Futbol femení

Jonatan Giráldez, nou entrenador del Barça femení

El tècnic gallec substitueix Lluís Cortés i firma per una temporada, fins al 30 de juny del 2022

3 min
Jonathan Giráldez, nou entrenador del Barça femení

BarcelonaDesprés de tot el sidral al Barça femení, la carpeta del nou entrenador ja està solucionada. Cinc dies després de la sortida de Lluís Cortés, que es va fer oficial diumenge, el seu substitut a la banqueta d'un equip que la passada temporada va tocar la glòria serà Jonatan Giráldez, que ha firmat per una temporada, fins al 30 de juny del 2022. D'aquesta manera, el club blaugrana fa una aposta continuista: el tècnic nascut a Vigo va arribar al club blaugrana de la mà de Lluís Cortés el gener del 2019, que va agafar el càrrec després de la destitució de Fran Sánchez.

Giráldez, de 30 anys, fa gairebé una dècada que està instal·lat a Catalunya i els dos últims anys ha compartit amb Rafel Navarro el càrrec de tècnic adjunt sota les ordres de Cortés. Amb la carpeta de la banqueta que urgia solucionar, el Barça femení guanya tranquil·litat per continuar amb la planificació de la temporada 2021-22, amb el mànager de futbol femení Markel Zubizarreta també ratificat en el seu càrrec i renovat fins al 30 juny del 2024. L'equip necessita restablir els lideratges després d'un final de temporada convuls i amb els canvis substancials que representen tant la marxa de Cortés com l'adeu de la capitana, Vicky Losada.

Nascut a Vigo, el nou tècnic blaugrana té la carrera de ciències de l'esport i, després de cursar unes pràctiques a l'Espanyol, va entrar a treballar a la Federació Catalana de Futbol, en què va desenvolupar rols d'analista i preparador físic i es va convertir en el seleccionador de l'equip sub-12. Va ser durant aquesta etapa quan Giráldez va coincidir amb Cortés i també amb Natalia Arroyo, que la temporada passada es va estrenar a la banqueta de l'equip femení de la Reial Societat i va acabar el curs amb el conjunt basc situat en una meritòria cinquena posició a la Primera Iberdrola. De fet, l'entrenadora catalana havia format part del grup de candidats i candidates amb possibilitats de substituir Cortés a la banqueta blaugrana.

La signatura del nou contracte de Giráldez s’ha produït en un acte aquest divendres al matí amb la presència del president, Joan Laporta; el directiu Xavier Puig; el director d’esports, Xavier Budó, i el mànager del futbol femení, Markel Zubizarreta.

"He evolucionat i perfeccionat la meva idea"

Amb l'aposta pel tècnic gallec, el Barça buscar mantenir una filosofia de joc que amb Cortés al capdavant va excel·lir duent l'equip a guanyar un històric triplet. Giráldez garanteix aquest compromís. "Tenim eines per continuar guanyant. Aquesta és la mentalitat que tenim. I és molt important el com: evolucionar una idea amb un perfil associatiu, que siguem protagonistes. Tenim un repte molt bonic, que és tornar a guanyar, i aquesta és la intenció", ha expressat el tècnic gallec en declaracions als mitjans del club.

"Per entrar aquí has de tenir mentalitat guanyadora per voler guanyar tots els partits. En aquests dos anys i mig he agafat molta experiència; en un club d’elit aprens dels millors. He evolucionat i perfeccionat la meva idea", ha afegit Giráldez. Fa poc, el nou entrenador blaugrana va expressar el seu agraïment al seu predecessor amb un missatge públic a les xarxes socials.

Per la seva part, Markel Zubizarreta ha destacat la importància d'escollir una opció continuista. "El que era important era seguir amb el projecte esportiu amb el qual estem treballant des de fa molt de temps. En Jonatan és un dels artífexs del model de joc que ha estat implementant l’equip i la idea era donar-hi continuïtat. És jove, està preparat, té moltes ganes de fer coses per a l’equip i el club i estic convençut que aconseguirà que l’equip segueixi creixent”.

De la mateixa manera, Xavi Puig, directiu encarregat de l'equip femení, ha volgut posar en valor el fet que Giráldez hagi format part de l'staff guanyador de l'última temporada. “És una persona d’absoluta confiança. Per a nosaltres, com a segon entrenador, ha sigut l’artífex del que ha sigut aquest Barça i dels èxits que hem tingut. Ell ha estat molt i molt a prop del que ha sigut l’entrenador i ha estat absolutament partícip de tot”. Comença el punt de partida perquè el femení pugui pensar ja en el curs vinent i anar deixant endarrere les desavinences extraesportives que han marcat el final de la temporada.

stats