Motociclisme
Esports 03/04/2021

Jorge Martín torna a sorprendre i s'apropia de la 'pole' a Doha

El 'rookie' es reafirma com a pilot revelació en l'inici de la temporada de MotoGP

2 min
Johann Zarco i Jorge Martín, pilots de Pramac MotoGP

"No m'ho puc creure", deia amb cara de sorprès Jorge Martín (Pramac Racing) al baixar de la moto i treure's el casc. En el segon Gran Premi que es correrà al circuit de Doha (19 h, DAZN), la Ducati satèl·lit del madrileny té reservada la primera posició, d'on partirà escoltat pel seu company d'equip, Johann Zarco, i Mavercik Viñales (Yamaha).

L'estrena del de San Sebastian de los Reyes a la màxima categoria del motociclisme està sent inesperada. Després d'una excel·lent sortida en el Gran Premi del cap de setmana passat –en què va recuperar més de cinc posicions–, el seu ritme de cursa va sorprendre a tothom. La declaració d'intencions del primer cap de setmana s'ha tornat a repetir en les rondes classificatòries d'aquest cap de setmana. Tot i que Maverick Viñales ha marcat molt bons temps des dels primers revolts –tenint en compte el fort vent–, les dues Ducati satèl·lit han reafirmat que el circuit de Doha és territori seu. El pilot de Figueres ha liderat gran part de l'última ronda classificatòria i ha arribat a rebaixar-se ell mateix els temps, però, quan quedava poc més de minut i mig perquè s'acabés la sessió, Jorge Martín ha posat la directa.

Amb un rendiment gens propi d'un rookie, el madrileny s'ha assegurat la primera posició mentre obria camí a la resta de pilots de l'equip italià. En la cursa de diumenge, dels sis primers pilots, quatre condueixen una Ducati. Les altres dues motos són les Yamaha de Maverick Viñales, tercer, i Fabio Quartararo, cinquè.

El fort vent condiciona les classificacions

Com a la categoria reina, a Moto2 i Moto3 el fort vent ha perjudicat els pilots, que han vist com les seves motos havien de lluitar més de l'habitual per mantenir-se de peu. En la categoria intermèdia, Sam Lowes (VDS) s'ha endut la segona pole consecutiva i sortirà acompanyat de Remy Garner (Redbull) i Mario Bezzechi (Sky) en la primera línia del segon Gran Premi de Doha (17.20 h, DAZN).

A Moto3, Jaume Masia (Redbull) ha signat la seva tercera pole a la categoria petita i encetarà la cursa des del primer lloc de la graella (16 h, DAZN). Sergio García Dols (Gasgas), tot i aconseguir la segona posició, sortirà des del pit lane, com sis pilots més, per haver demostrat un pilotatge irresponsable en les sessions d'entrenaments lliures de divendres. El lloc buit que deixa el pilot valencià, l'ocuparà Jeremy Alcoba (Gresini), que cedirà la tercera plaça al seu company d'equip, Gabriel Rodrigo.

stats