Esports
Esports 03/12/2014

Josep Lluís Samper: "La llei de l'exercici de les professions de l'esport no és adequada"

El president del CB Sant Narcís ha resumit el malestar del sector del bàsquet

àlex Gozalbo
2 min
Josep Lluís Samper

BarcelonaJosep Lluís Samper, president del CB Sant Narcís, ha intervingut aquest dimecres en la sessió del Parlament que estudia la modificació de la llei 3/2008, de l'exercici de les professions de l'esport. "La llei és encertada i té una bona finalitat. Tots els entrenadors del meu club, fins i tot els que cobren 80 euros al mes, estan donats d'alta i cotitzen a la Seguretat Social. Això ens ha portat a tenir pèrdues econòmiques. Si ara augmentem la càrrega als clubs, haurem d'augmentar les quotes i molta gent es quedarà fora. Ens convertirem en clubs elitistes", ha explicat.

"Tal com està muntada i tenint en compte el teixit esportiu de Catalunya, la llei de l'exercici de les professions de l'esport no és adequada", ha dit. "Jo necessito 10 entrenadors per temporada i em costa molt trobar-los. Aquests entrenadors fan aquesta feina perquè els agrada, són voluntaris. Ara, a més, tenen dificultats per adaptar la seva titulació. Els entrenadors mereixen que es convalidin les seves titulacions per seguir fent el que fan", ha assegurat.

Toti Mumbrú, gerent de la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ), ha acompanyat Josep Lluís Samper. "Cal tenir en compte la realitat dels clubs. Aquesta categorització és un risc important. Encara no tenim una llei del voluntariat, cap paraigua legal", ha recordat. "La formació federativa és excel·lent. Hi ha entrenadors NBA que no podrien entrenar un equip infantil a Catalunya", ha assegurat.

"Estem encantats amb la reacció dels nostres entrenadors. Hem estat negociant tres anys i nosaltres hem exigit el màxim, però, quan hem explicat a la gent com queda la situació, el col·lectiu dels tècnics s'ha revolucionat. El que demanem és la modificació de la disposició transitòria cinquena per regularitzar la formació dels entrenadors", ha recordat Toti Mumbrú, que ha demanat ajuda als grups polítics parlamentaris.

"Volem que la Federació Catalana de Bàsquet pugui oferir formació i que la FCBQ sigui un centre autoritzat", ha dit el gerent, que ha demanat que la moratòria s'allargui fins que estigui solucionat el tema i s'aprovi la llei del voluntariat.

"La gent que ha fet la formació del període transitori s'ha trobat amb què la federació espanyola no li reconeix la formació", ha explicat Antoni Lloret, gerent de la Federació Catalana de Pitch and Putt. "Donem suport a totes les propostes de la UFEC perquè les federacions puguin fer formació i perquè aquesta sigui reconeguda", ha recordat.

Francesc Serra, president de la Federació Catalana de Korfbal, també ha explicat la seva visió.

stats